Нов законопроект вдига на ефективни протести шофьорите на таксита и

...
Нов законопроект вдига на ефективни протести шофьорите на таксита и
Коментари Харесай

Таксита, адвокати и роми се вдигнаха на стачки и протести в Гърция

Нов законопроект подвига на ефикасни митинги водачите на таксита и юристите в Гърция. В четвъртък няма да се движат такситата, а юристите няма да вземат участие в правосъдни каузи от публичен интерес, заяви БНР.

Синдикатът на таксиметровите водачи в област Атика разгласи за четвъртък почасово прекъсване на работа, а на 24 ноември цялостна таксиметрова стачка. Причината за митинга е нов проектозакон, който съгласно държавното управление цели да спре укриването на налози от лица на свободни специалности. Според синдикатите държавното управление " убива с налози всеки дребен и междинен бизнес ". Законопроектът, в случай че бъде признат, вкарва минимална хипотетична облага. Тези, които заявяват по-висок приход от минималния, ще получат 50% понижение на налога. В взаимозависимост от стажа на водачите минималните вноски се усилват. Засегнати от този законопроект са и юристите, които също оповестиха митинги за четвъртък и петък. Тези дни те няма да вземат участие в правосъдни процеси от публичен интерес.

Междувременно и ромите в Гърция се подвигнаха на протеста, откакто служител на реда простреля малолетен юноша, карал без брошура. Полицията се пробва да овладее напрежението. Недоволството на ромите не стопира към този момент трети ден в цялата страна. Около ромските квартали палят огън и пресичат придвижването на коли, замерват полицията с камъни, обръщат паркирани коли. Полицията изпрати частите за битка с безредиците, които охраняват ромските квартали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР