Нов закон забранява бетона по плажовете. На “Иракли, “Кара дере и

...
Нов закон забранява бетона по плажовете.
На “Иракли, “Кара дере и
Коментари Харесай

Борисов, Петков и Пеевски връщат гледката към морето!: С общ закон разчистват бетона по плажовете

Нов закон не разрешава бетона по плажовете.

На “Иракли ”, “Кара дере ” и “Корал ” създаване на туристически обекти или други здания към този момент ще бъде изцяло невероятно.

Строежите до брега на зелените плажове, които са за природосъобразен туризъм, ще бъдат напълно неразрешени. Независимо дали към този момент има влезнали в действие общи или устройствени проекти. Това плануват признати на първо четене промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), които следва да бъдат гласувани и на второ четене, написа Труд.

Сред плажовете за природосъобразен туризъм са “Иракли ”, “Кара дере ” и “Корал ”, зад които създаване на туристически обекти или други здания ще бъде изцяло невероятно. Разстоянието, зад което строителните действия зад тези плажове ще бъде неразрешено, е 500 метра.

Законопроектът е импортиран от Кирил Петков (ППДБ), Бойко Борисов (ГЕРБ-СДС), Христо Иванов (ППДБ) и Делян Пеевски (ДПС).

С измененията в закона се завишават и глобите за нелегално слагане на преместваеми уреди. Като създаване на краткотрайни заведения или слагане на сергии на плажовете и прилежащата им акватория.

Вместо строителният министър към този момент министърът на туризма ще утвърждава схемите за слагане на бараки и сергии край плажовете. След което на тяхна база основните архитекти ще могат да издават съответните позволения.

Още вести четете в секция България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР