Нов задочен двубой се заформи между бившия правосъден министър и

...
Нов задочен двубой се заформи между бившия правосъден министър и
Коментари Харесай

Словесни престрелки между Христо Иванов и Сотир Цацаров заради посещението на Юрий Чайка

Нов неприсъствен дуел се заформи сред някогашния правосъден министър и водач на „ Да, България” Христо Иванов и основния прокурор Сотир Цацаров.

Тази заран по bTV Иванов разгласи идното посещаване на генералния прокурор на Русия Юрий Чайка за скандално поради сигнали за корупция. Последва светкавична реакция от Цацаров.

Столичното „ Цариградско шосе” осъмна през днешния ден с надписа „ Чайка, вън от Европа”, подложен от „ Да, България”. От там очаквали Чайка да го види на път от летището за хотела си.

„ Г-н Чайка персонално е обвинен в корупция, той е измежду най-бруталните лица на режима на Путин”, съобщи Христо Иванов.

„ Аз не бих се учудил идването му тук да е обвързвано с обръщение, което нашите хора би трябвало да получат. Действията към оръжейния бранш не наподобява да не са свързани с съветски интереси”, добави той.

В отговор Цацаров сподели, че Чайка идва след подписано съглашение от предшественика му Борис Велчев.

„ Когато правния ти опит е доста невисок, когато професионалният ти път, в случай че изобщо може да се приказва за подобен, е резултат на грантове на непознати фондации, когато политическата ти активност е резултат на същите тези грантове и на парите на двама-трима олигарси, какво друго ще ти остане, с изключение на да правиш тези декларации”, попита основният прокурор.

Броени часове след слагането му „ Чайка, вън от Европа " мистериозно беше свален. Неясно от кого.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР