Нов видеоклип на Neuralink показва деветгодишен макак, който играе класическа

...
Нов видеоклип на Neuralink показва деветгодишен макак, който играе класическа
Коментари Харесай

Мъск показа нов клип с маймуна, която играе компютърна игра

Нов видеоклип на Neuralink демонстрира деветгодишен макак, който играе класическа видео игра благодарение на вградено в мозъка му устройство.

Neuralink, стартъпът за мозъчни импланти, учреден от Илон Мъск, показа нов видеоклип на деветгодишна маймуна на име Пейджър, която играе видеоигра, заяви Cnet.

В триминутното видео се вижда по какъв начин Пейджър се учи да ръководи компютър с мозъчната си интензивност.

Отначало маймуната употребява джойстик. Текстът към видеото изяснява, че Пейджър има две устройства Neuralink, вградени в мозъка си.

Докато Пейджър играе, гласът зад кадър изяснява, че устройствата на Neuralink четат мозъчната й интензивност и тя се декодира от компютър. Когато екипът изключил джойстика, Пейджър траяла да играе.



Мъск твърди, че първият артикул на стартъпа ще разреши на „ някой с парализа да употребява смарт телефон с мозъка си по-бързо от някой, който употребява палци “.

В известие за пресата на уеб страницата на Neuralink компанията декларира: „ първата ни цел е да върнем на хората с парализа тяхната цифрова независимост: да поддържат връзка по-лесно посредством текст, да следват любопитните за тях неща в мрежата, да показват съзидателността си посредством снимка и изкуство и, да - да играят видео игри.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР