Нов вид синтетична дрога навлиза на нелегалния пазар с наркотици

...
Нов вид синтетична дрога навлиза на нелегалния пазар с наркотици
Коментари Харесай

Какви мерки се предприемат срещу разпространението на наркотици в училище?

Нов тип синтетична дрога навлиза на незаконния пазар с опиати у нас, който води до тежки нападателни положения. Затова алармираха от Общинския съвет по наркотични субстанции в Благоевград. Все повече пада и възрастовата граница на децата, които към този момент са опитвали марихуана и други опиати.

Благоевград

" Канибал " не е нови тип опиат, това е опиат, който от години е на пазара, само че за жалост от ден на ден и повече навлиза и на българския пазар и доближава до все по-малки деца, изясни Магдалена Рахова от Общинския съвет по наркотични субстанции в Благоевград.

Ученици споделят, че от ден на ден са случаите, в които техни връстници още в началните класове в гимназията стартират да пушат марихуана. Разказват и че не е по никакъв начин мъчно да си купиш.

Чули ли сте ваши другари или съученици да са пушили трева или да са употребявали различен тип опиати? Ами по принцип да....Говореше се по- рано, по Струмско имало е хора, които са пушили на моите години, по- огромни, по- дребни. Какво са употребявали? Ами, най- постоянно марихуана.Ти пушил ли си в миналото трева? Не. Знаеш ли от къде си набират? Има си съученици, които са като дилъри, в смисъл някои по този начин заработват пари. Познавам хора, които са си пробвали, познавам и хора, които постоянно си пушат, само че от кое място намират не знам. Казва ли ли са по какъв начин се усещат, за какво го провят? Ами успокоява ги, било за кеф, за по- една вечер, по нощни заведения нещо. Ти в миналото пробвал ли си? Пробвал съм, какво си пробвал? Само цигари. Как те кара да се чувстваш, за какво си пробвал? Ами е по този начин, по край някоя компания, примерно и съм пробвал, друго нищо.
Тинейджърите описват, че доста от техните познати стартират с марихуана, по-късно минават и на по- тежки опиати. А най- честата причина, с цел да стартират е да впечатлят приятелите си. Учениците признават, че в последните няколко години към този момент е съвременно да употребяваш дрога.
Познати да в махала, в Еленово има доста къде са пробвали най- разнообразни неща. Какво да вземем за пример? Много неща, кокаин и други нелепости. Забелязала съм, че много хора като се запознаеш с течение на диалог те пита, в миналото опитвала ли, си, знаеш ли какъв брой е хубаво, какъв брой е прелестно. Никога не съм желала да пробвам. А предлага ли ли са ти? Да, била съм в компании, които са желали „ възпламени, дръпни си нищо няма да ти стане.
Полицията в Благоевград подхваща ограничения против разпространяването на опиати към образователните заведения.
Николай Хаджиев, дир. на ОД МВР- Благоевград: Още преди 15 септември регионите на учебните заведения по този начин са обект на наблюдаване от наша страна.
Ученици споделят, че намират информация за опиатите в интернет, само че съгласно тях в учебно заведение би трябвало да има повече беседи със експерти за следствията и вредата от дрогата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР