Нов вид интернет измама може да ви навести съвсем неочаквано

...
Нов вид интернет измама може да ви навести съвсем неочаквано
Коментари Харесай

Нов вид измама може да ни докара инфаркт от притеснение

Нов тип интернет машинация може да ви навести напълно ненадейно на имейла ви, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Измамниците са озаглавили имейла с претенциозното име " Конвокация ", като известието е прикрепено като фотография. Всъщност съставлява сякаш публична бланка на Европейски център за битка с киберпрестъпността. За по-голяма тежест е упомената и Бригада за отбрана на малолетни и малолетни, както и Европейски жандармерийски сили. 

Отдолу, на вашето внимание, следва цитиране на Закон по отношение на закрилата на детето. И най-същинската част е обвиняването за потребление на интернет уебсайт за запознанства, или обществени мрежи с малолетни, като представяте, споделяте и разпространявате с малолетни голи фотоси. Тези фотоси били снимани от техни компютри и можело да се използват срещу вас като доказателство за активността ви. Сочи се още, че вие може даже да не подозиране, че сте замесен в незаконната скица, обвързвана с педофилия и детска порнография.

След което сочат име за контакт от Столична дирекция, което е действително съществуващо, или някоя от службите у нас, и те карат да му се обадиш в най-скоро време, с цел да разрешите казуса. Ако не го направиш, до 24 часа може да бъдеш задържан. 

Така наречената  " Конвокация " би могла да изкара от равновесие всеки естествен българин, или най-малкото да ви накара да си търсите правата. В писмото не се сочат телефони, няма и линкове, върху които да натиснете.

И в случай че не се вгледате добре в наличието на писмото, с цел да откриете несъответствията, най-вероятно ще върнете отговор през имейла и ще последват изнудвания. Или най-малко това е разумно да си намерения човек. Иначе, за какво му е на измамника да ти изпраща това писмо.

Plovdiv24.bg  потърси за коментар ОДМВР-Пловдив, от където ни споделиха, че сходни имейли към този момент са получавани в редакциите на някои медии, както и от частни лица. Каква е тъкмо измамата и какво цели, към този момент не могат да кажат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР