Нов туристически атракцион - файтон за хора с увреждания, вече

...
Нов туристически атракцион - файтон за хора с увреждания, вече
Коментари Харесай

Файтон за хора с увреждания предлага разходки във Враца

Нов туристически атракцион - файтон за хора с увреждания , към този момент предлага услуги във Враца.

Това заяви в обществените мрежи един от уредниците - депутатът от ГЕРБ Мартин Харизанов . Файтонът бе показан при започване на април, само че формалният старт на обиколките стартира преди ден.



Идеята е на съдружие “Благотворни другари ”, като част от финансирането - в размер на 12 000 лева , е обезпечено от благотворителен базар на НАТО в Брюксел, а останалите 8000 лв. са дарени от сдружението. 

Според донорите атракционът е първи по рода си в България и е приспособен както за деца, по този начин и за възрастни в инвалидни колички . Целта е хората с лимитирани двигателни благоприятни условия да изпитат нови страсти и да се насладят на туристическите забележителности, до момента в който пътуват в специфичната колесница.

Осигурена е и опция за тези, чието физическо положение разрешава, да ръководят каляската дружно с кочияша. Сдружение " Благотворни другари " е организация, която развива благотворителна активност най-вече на територията на Северозападна България, като доста от самодейностите са ориентирани към младежите.

Сред по-големите им акции до в този момент са акции за обезпечаване на средства за закупуване на кревати в родилното поделение в Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “ във Враца, основаване на ежемесечна стипендия за 5-годишно дете, чиято майка умря пред Спешния център във Враца, стипендии за университетски достижения на деца от Мездра, подкрепяне на разнообразни спортни и юношески действия, на библиотеките в лечебните заведения в Монтана, Бяла Слатина, Роман, Враца и други. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР