Нов тип синтетична дрога навлиза на нелегалния пазар у нас.

...
Нов тип синтетична дрога навлиза на нелегалния пазар у нас.
Коментари Харесай

Нов тип синтетична дрога у нас отключва агресия и дори канибализъм

Нов вид синтетична дрога навлиза на незаконния пазар у нас. Непознатият опиат е кадърен да отключи експанзия и даже канибализъм при хората, които го използват. "Ако погледнем в световен мащаб, наклонността през последното десетилетие не е по никакъв начин удобна. Обществото привикна към наличието на рискова приложимост и съдбовни случаи при приложимост на наркотични вещества ", разяснява пред Bulgaria ON AIR експертът по лекуване на зависимости Александър Канчелов.

Александър Панайотов от Националния център за опиати изясни, че това са легални заместители на незаконните опиати, които се създават по света като цяло и са много рискови. "Могат да провокират до 10 пъти по-силна взаимозависимост от метаамфетамини. Има първична еуфория, нараснала физическа интензивност, хората не се хранят и не пият вода. При по-силни дози може да се стигне до пароидни психози, принуждение и даже самоубийство ", изясни Александър Панайотов.

Той добави, че в България през последните две години няма случаи на такива синтетични катинони. Според него страната ни е на положително равнище във връзка с залавянето на нови опиати. По неговите думи службите си правят работа, само че не би трябвало да подценяваме казуса. "Както и да преглеждаме данните обаче, би трябвало да отбележим, че доста огромен брой младежи протягат ръка към наркотичните вещества. Това е грижа и за институциите, и за родителите, и за обществото ", съобщи Александър Канчелов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР