Нов температурен рекорд бе поставен днес в Кипър – 45,3

...
Нов температурен рекорд бе поставен днес в Кипър – 45,3
Коментари Харесай

Рекорд в Кипър: Живакът удари 45,3 градуса в района на Никозия

Нов температурен връх бе подложен през днешния ден в Кипър – 45,3 градуса в региона на Никозия.

Заради настоящия оранжев код за първи път бяха приложени новите разпореждания на общественото министерство за наложително преустановяване на работа по време на горещините.

Екстремни температури се чакат тази нощ и на следващия ден, оповестяват от БНР.

45,3 градуса удари живакът в Никозия, демонстрират данните на Метеорологичната работа в Кипър. Тази стойност е най-високата за това лято, като надмина поставеното единствено преди месец достижение – на 15 юли бяха регистрирани 44,6 градуса още веднъж в региона на Никозия.

Отчетените градуси през днешния ден се подреждат на трето място в температурните върхове, сложени до момента в Кипър – след 45,6 градуса от 1 август 2010 година и абсолютният най-много от 46,2 градуса, записан на 4 септември 2020 година

Изключително високи стойности от 42 – 44 градуса бяха измерени през днешния ден даже в полупланинските региони на острова.

От 12:00 до 16:00 ч. наложително бе прекратена всякаква тежка и умерена работа навън, както и превозване на артикули или доставка на храни с мотоциклети.

Това изисква новото разпореждане на общественото министерство, признато в края на юли, за предотвратяване на работещите от топлинен удар при публикуван оранжев и червен код.

В инспекциите през днешния ден за използване на мярката в заведения за хранене и на строителни обекти взе участие общественият министър Янис Панайоту. Установени са единствено единични нарушавания, съобщи той.

Две предизвестия – с жълт и оранжев код за рискови температури, разгласи Метеорологичната работа на Кипър от 21:00 часа довечера до 18:00 часа на следващия ден.

Жълт код бе разгласен за вътрешността на острова, където се чакат 42 градуса. Оранжев код важи за високите планини, където температурите ще доближат 35 градуса.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР