Нов тежък удар понесе репутацията на Boeing по време на

...
Нов тежък удар понесе репутацията на Boeing по време на
Коментари Харесай

Инженер от Boeing: От завода излизат дефектни самолети

Нов тежък удар понесе репутацията на Boeing по време на чувания в сенатски комисии, като инженер от компанията съобщи в прав текст, че " се създават дефектни самолети ", оповестяват международните организации.

Сам Салехпур описа, че е бил заплашван, откакто години наред се е опитвал да насочи вниманието на мениджърите си към разнообразни проблеми. " Имам съществени опасения за сигурността на моделите 777 и 787 и поемам професионален риск като приказвам за това. Не ми обръщаха внимание. Казаха ми да не сътворявам забавяния. Откровено казано, предизвестиха ме да си мълча ", описа инженерът.
 Шефът на Boeing спечелил близо $33 милиона за година
Шефът на Boeing спечелил близо $33 милиона за година

Възнаграждението на Дейв Калхун скочило с цели 45% през 2023 година

По думите му в заводите необмислено се употребява груба мощ - дори със скачане върху избрани елементи, с цел да се компенсират разминавания в сглобките. Резултатът - съществено нарушение на личните стандарти на Boeing.

Според компанията приказваме за ширината на косъм и това е прекомерно консервативно наставление. Салехпур отвърна с думите, че при полет на огромна височина ширината на косъма се трансформира във въпрос на живот и гибел.
 Главният шеф и други шефове на Boeing се отдръпват поради рецесията с сигурността
Главният шеф и други шефове на Boeing се отдръпват поради рецесията с сигурността

Акциите на компанията изгубиха към една четвърт от цената си след случая

Друг очевидец - Ед Пиърсън, който е някогашен управител в Boeing и оглавява Фондацията за авиационна сигурност, дефинира като " престъпно замитане на следите " неналичието на задоволително документи, предоставена след случая от януари, когато 737 Max кацна спешно след откъртването на част от фюзелажа.

Все още компанията не е уведомила управляващите кои са служащите, които са пропуснали да инсталират 4 спомагателни болта и по този начин са основали причина за покруса в небето.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР