Нов социален проект осигурява работа на хора в риск в

...
Нов социален проект осигурява работа на хора в риск в
Коментари Харесай

Нов социален проект осигурява работа на хора в риск

Нов обществен план обезпечава работа на хора в риск в Казанлък и района, осведомят от пресцентъра на общината. В продължение на година ще се обезпечи трудова претовареност за общо 92 лица от рискови групи. От тях 6 стартират работа в общинската администрация, 80 лица в Общинско дружество " Комунални действия и поддръжка на инфраструктурата " и 6 лица в Сдружението с нестопанска цел " Бъдеще за децата ".

Ще бъдат открити и 4 социално-здравни центъра наименувани " Къщи на фамилията ", по един в гр.Казанлък, гр.Крън, с.Горно Черковище и с.Ръжена. В тях ще се обезпечи обществена и здравна поддръжка на общностите, посредством посещаване и работа на място със обществен служащ, психолог, възпитател, експерт здравни грижи, обществен помощник, ромски посредник. За извършване на дейностите ще бъдат разкрити 15 нови краткотрайни работни места за експерти и спомагателен личен състав.
свързани новини4261на 22.01.2019
Новите работни места са обезпечени по план " Социално-икономическа интеграция и усъвършенстван достъп до обучение в община Казанлък ".

Община Казанлък, взаимно с Общински детски комплекс " Св. Иван Рилски ", гр. Казанлък, стартира организацията на образуване и осъществяване на 3 клуба за деца от целевите групи по плана.

Децата ще вземат участие в занимания по изобразително изкуство, балет и йога, както и плуване. Проектът ще се осъществя дейноститедо края на до края на месец юни 2023 година в четири общински съществени учебни заведения и три общински детски градини.

Проектът е финансово подсилен от две оперативни стратегии. Договорено е финансиране в размер 1 555 364,20 лева, от които 1 198 848,43 лв. от Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " и 356 515,77 лв. от Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък " 2014-2020, прецизират от пресцентъра на общината.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР