Нов случай на болен от СПИН в Кюстендилско е регистриран

...
Нов случай на болен от СПИН в Кюстендилско е регистриран
Коментари Харесай

Първи случай на СПИН от началото на 2019 г. е регистриран в Кюстендилска област

Нов случай на болен от СПИН в Кюстендилско е регистриран от Регионалната здравна ревизия. От началото на годината това е първият случай на открит с вируса на ХИВ в региона.

Не е ясно от кое обитаемо място и на каква възраст е инфектираният, защото няма процедура от Регионалната здравна ревизия да изнасят сходна информация, оповестява ВяраНюз.

``
реклама

Данните демонстрират, че през миналата година са открити 6 случая на инфектирани с ХИВ, при едвам 3-ма за 2017 година

През интервала 1986 – 12.02.2019 година в България са регистрирани общо 3050 лица с ХИВ зараза. От началото на тази година са открити нови 24-ма ХИВ серопозитивни. Запазва се наклонността от последните години броят на новорегистрираните мъже да е неведнъж по-голям от инфектираните дами, демонстрират данните от Националната стратегия за предварителна защита и надзор на ХИВ и СПИН 2017-2020 година в страната.

При метода на възпаление се резервира наклонността от последните години. И през актуалната година 88% от новорегистрираните с ХИВ зараза са се инфектирали по полов път. От записаните случаи през 2018 година 53% са от групата на мъжете, които вършат секс с мъже, а 11% са се инфектирани при инжекционна приложимост на опиати.

И през 2018 година най-засегната е възрастовата група 30-39 година – 40%, следвана от възрастовата група 20-29 година – 29%.

Географското разпространяване демонстрира, че по-голямата част от новоинфектираните с ХИВ са най-вече в огромните градове.

Честотата на новорегистрираните случаи с ХИВ зараза на 100 000 души население в страните от Европейски Съюз и ЕИП е 5.8, за България е 3.4, т.е. страната ни е с съвсем двойно по-ниско разпространяване на ХИВ измежду страните от Европейски Съюз и ЕИП, демонстрират още данните от програмата.

В информация на РЗИ – Кюстендил се показва още, че през миналата седмица са регистрирани и 11 нови случая на заболели с варицела и 10 с ентероколит.

„ Не са регистрирани епидемиологични гърмежи от заразни заболявания. Седмичната заболеваемост от грип и ОРЗ е 47,21 на 10 хиляди души, по отношение на 32,31 през миналата седмица “, оповестиха от здравната ревизия.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР