Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран

...
Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран
Коментари Харесай

Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран в Ловешко

Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран в Ловешка област. При отстреляни четири диви прасета в региона на троянското село Дебнево, тестът на едно от тях е с позитивен резултат. Това заяви шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Росен Федерчев. Прасето е отстреляно на 50 метра от границата на областите Ловеч и Габрово.

По думите на Федерчев избрана е 200 кв. км зона към случая на африканска чума. Вече е почнало претършуване за умрели диви прасета в тази зона от чиновници на Северозападно държавно дружество.

Със заповед на шефа на Регионалната дирекция по горите в Ловеч е избрана и зоната, в която няма да се правят действия като дърводобив, превозване на дървесина, лов, събиране на билки и гъби. Ограничава се и достъпът на хора и животни.

Федерчев добави още, че идната седмица, след направеното авансово претършуване в зоната, след решение на Областната епизоотична комисия, може да се разрешат някои неотложните действия.

,,Предприемат се незабавни ограничения за образуване на контролно-пропусквателни пунктове на горските пътища. Прави се разбор на обстановката във връзка с пътища, връзки в района'', сподели още доктор Росен Федерчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР