Нов скандален запис със Кирил Петков! Нарича президента Радев змия.

...
Нов скандален запис със Кирил Петков! Нарича президента Радев змия.
Коментари Харесай

Нов скандален запис със Кирил Петков! Нарича президента Радев не приятел, змия

Нов абсурден запис със Кирил Петков! Нарича президента Радев змия. Вълнуващи откровения на експремиера Кирил Петков повдигат завесата за острия му спор с президента Румен Радев, довел връзките им от заявката на президента в края на октомври 2021 година

„ Ако България имаше повече министри като господин Кирил Петков, щеше да наподобява по различен метод “, до квалификацията „ шмекерия “ по негов адрес и на колегата му във властта и „ Продължаваме промяната “ Асен Василев единствено година по-късно – през декември 2022-а.

Причината за гневното смразяване посред им става ясна от запис, изработен по време на среща на Кирил Петков с актива на Политическа партия в края на предходната година, получен на електронната поща на Lupa.bg. Депутати от партията потвърдиха импровизирано пред наш кореспондент достоверността на записа.

Пред съпартийците си Кирил Петков споделя за два случая, в които Румен Радев се е опитвал да се намеси директно в неговите решения в качеството му на министър председател съвсем незабавно откакто оглавява държавното управление на „ Промяната “ на 13 декември 2921 година Според описа на Петков пред деятелите на Политическа партия, действието се развива през месеците януари-февруари 2022 година

Първият случай, в който Румен Радев се пробва да повлияе на Петков в телефонен диалог, е откакто научава за желанието му да лиши от достъп до квалифицирана информация тогавашния началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров, върху който беше оказван напън да подаде оставка от поста. А в общественото пространство се твърдеше, че ръководещите приготвят за него тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков.

Петков изяснява по дни и часове по какъв начин са се развили събитията към оставката на Цацаров и по какъв начин Радев се е обадил по телефона на Кирил Петков да не го лишава от достъп до класифицирана информация, тъй като по този начин или другояче към този момент е подал оставка.

Аз споделих: не, ще му взема позволява. На идващия ден си дава оставката. На идващия ден, когато би трябвало да му взема позволява, той идва на работа в 11.00. В 11.00 ми звъни президентът и ми споделя: той си даде оставката, не му махай позволява. Аз му споделям: но нали желаеме да ги чистим тия хора?! Вземам позволява, тъй като е направил супер неправилно нещо – имаме есемеси, имаме ги всички тия неща. Той ми вика: в случай че го направиш, си като Борисов. Аз крещя: не, ще го направя. Той вика: безусловно не утвърждавам. Аз крещя: няма значение. Затворихме си телефоните “, споделя Кирил Петков.

„ Второ обаче – като тръгваме да арестуваме тоя на „ Булгаргаз “. Кой ми звъни – президентът “, продължава с разкритията си пред партийния актив КирилПетков за отстраняването на целия ръб на шефовете на „ Булгаргаз “ отпред с Николай Павлов в края на януари 2022 година и последвалите гръмки кавги към разпитите и изказванията на последния. „ Ама той бил почтен “, споделил тогава му президентът. „ 1,5 млн. губим дневно поради неговата свестност “, отвърнал му Кирил Петков. „ Не, не, не, ти не разбираш, той е доста почтен човек, той се е страхувал “, траял да упорства президента Радев.

Бившият началник на „ Булгаргаз “ Николай Павлов бе освободен от държавното управление на Кирил Петков, а ареста му висеще на косъм. Тогава президента Радев се е опитвал да ходадайства за него, разкрива Кирил Петков пред актива на Политическа партия

Както е известно, Кирил Петков не се преценява и с това посредничество на президента. А след това Никой Павлов се появи като претендент за министър на енергетиката в проектокабинета на издигнатия за министър председател от ГЕРБ-СДС Николай Габровски, когато по време на дебатите в Народното събрание депутатът Делян Добрев се обърна към Петков с думите: „ Ако Николай Павлов стане, вие ще лежите “.

Бурни ръкопляскания прозвучават в края на двете откровения на Кирил Петков за опитите за интервенция в решенията му, заглушавайки евентуално някаква негова подготовка по адрес на Радев. А той обобщава:

„ Това просто да си знаем с кого си имаме работа отсега нататък, да нямаме илюзии. И за двете уволнения той се пали преди този момент “.

След което добавя обвиняванията към Радев:

„ След това за оръжията ни го отигра пъклен тъпанарски, за Македония ни го отигра супер тъпанарски “.

И прави заключението:

„ Така че там аз не го разбирам какъв е същинският му претекст. Но съм сигурен в едно – има връзка с Цацаров – 100%, има връзка с съветския газ – 100%. 100% – персонално ми се обади “. И най-после слага поантата: „ Така че, за жалост, президентът не е другар, а една змия. Това е реалност. Лошото е, че хората го харесват доста “.

Така мистерията към внезапното смразяване сред Румен Радев и някогашните му любимци Кирил Петков и Асен Василев, които първо назначи във второто си служебно държавно управление на Стефан Янев, а по-късно даже продуцира бъдещия им политически план „ Продължаваме промяната “, с който те поеха ръководството на страната в края на 2022 година, към този момент дефинитивно е разбулена. И всевъзможни съмнения дали този разлом е изправим отпадат.

Източник: Lupa

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР