Нов скандал се очертава около БСП, която отдавна се раздира

...
Нов скандал се очертава около БСП, която отдавна се раздира
Коментари Харесай

Нов скандал надвисва над БСП, изключват Георги Гергов от партията

Нов скандал се обрисува към Българска социалистическа партия, която от дълго време се раздира от вътрешни спор. Днес бе обявено, че Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия ще предложи на Народно събрание на Българска социалистическа партия Георги Гергов да бъде изключен от партията.

От известие на Българска социалистическа партия излиза наяве, че настояването за отстраняването идва след отчет на работната група, управлявана от Кристиан Вигенин, основана във връзка противоуставното привикване на съвещание на Областния съвет в Пловдив, чийто ръководител е Гергов.

Сред претекстовете са жестоко нарушение на уставни правила, касаещи отговорностите на партийните членове.

"С държанието си Гергов уронва престижа на партията, не работи за обезпечаване на социална поддръжка на политиката й и за одобряване на положителното й име. Създадената работна група организира срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и региона, на които бе разисквано положението на организациите, трендовете в състава им, резултатите от извършените в последните години избори. Обсъдиха се и взаимоотношението на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно извършеното съвещание на Областния съвет ", прецизират социалистите.

Работната група се е срещнала с ръководители на партийни организации и редови социалисти, които са показали своята позиция за активността на партийното управление там и ролята и престижа на Българска социалистическа партия в съответните общини.

Предстои Народно събрание на Българска социалистическа партия да се произнесе по предлагането на Изпълнителното бюро на партията, признато на 05.01.2021г
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР