Нов сигнал за нарушения в градския транспорт в Пловдив. Въпреки

...
Нов сигнал за нарушения в градския транспорт в Пловдив. Въпреки
Коментари Харесай

Отворена врата, задиране на кола: Автобус в Пловдив със серия нарушения за минути

Нов сигнал за нарушавания в градския превоз в Пловдив. Въпреки жегите климаттиците не престават да не работят, показва пловдивчанин.

Оказва се обаче, че има и други нарушавания на рейс по линия 4.

" Току що имах превилегията да се возия в автобус pb5860pa  на линия 4 с редица нарушавания, като се изключи че рейса беше щъркел:- придвижване с отворена врата- без климатик- водача караше с превишена скорост даже ожули друго транспортно средство, пасажерите се лашкахме като торби с картофи значимото е че бързаше той да привърши курса, а какво транспортира - не е значимо!- радиото беше увеличено на оптимално с музика - въпреки всичко там е единствено водача, откъм гърба са картофи!- качи се екскурзиант не разбиращ български - след 1 секунда му бе извикано - закъснявам, не ми се обяснявай! Явно община Пловдив не се интересува от това какъв е превоза, очевидно се транспортират торби с картофи, а туристите и те да одАт пешком! Европейски град, сър! ", написа Веселин Баев.

Мъжът прибавя, че сигнал е пратен по имейл до заместник-кмета по превоза.

Потребителка опита да заключи всички проблеми в превоз с възприятие за комизъм.

" То си е цяло премеждие возенето в градският превоз тук. Никога не знаеш какъв брой гадно ще бъде. Липса на климатик, нечистотия, чалга или различен тип музика от водача, не се отварят прозорците, не се отварят всички порти, водачите не стопират на всички спирки (съответно се постанова да се развикаш), пушат си в рейса, не съблюдават разпоредбите за придвижване, таблата не демонстрират вярно по кое време идва идващият рейс (понякога си го чакаш по 30-40 минути). ", написа Вероника Р.

А съгласно някои пловдивчани отговорни са и самите жители.

" Това е действителността в градския превоз на Пловдив, само че не е нещо обикновено. Ненормално е, че го позволяваме, ние всички. Мълчим си " отговорно " и с бездействието си демонстрираме, че в действителност сме съгласни с безобразията в превоза на града. Нямаме и грам гражданска позиция и позволихме това. ", отбелязва Румяна Иванова.

Междувременно хора предложиха да се провежда митинг или стачка, с цел да се подхващат ограничения в реалност.

" Относно проблема с превоза в Пловдив, има ли искащи да се организираме и да създадем една стачка, в случай че би трябвало, ще основа един нов пост и да гласуваме. Разбира се е значимо и да се разиска какво желаем да се промени. ", предложи Христо К., който получи солидна поддръжка.

 

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР