Нов съботно-неделен вихър ще блокира България, АПИ да не проспиват

...
Нов съботно-неделен вихър ще блокира България, АПИ да не проспиват
Коментари Харесай

Съботно-неделният вихър ни удря до часове, вече има предупреждения

Нов съботно-неделен ураган ще блокира България, АПИ да не проспиват процеса, пишат във Facebook страницата си синоптиците от Meteo Bulgaria.

" MeteoBulgaria издава предизвестия Level2 и Level3 за 25 и 26 ноември за ДЪЖД, СНЯГ и ВЯТЪР ", пишат те с основни букви.

През идващите 48 часа, под въздействие на следващ циклон през през Черно море, ситуацията у нас още веднъж ще се усложни. Още през нощта против събота над Северозападна България дъждът ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна завивка.

В събота денем от запад на изток захлаждането ще продължава, дъждът ще минава в сняг на от ден на ден места като през нощта против неделя това ще се случи и на югоизток, в това число по морския бряг.

Количествата ще са обилни, в по-голямата част от страната сред 30 и 80 л/кв.м. Реките ще покачат равнищата са, заплаха от разливи и наводнения в Южна и Югоизточна България!

С усилването напразно от северозапад виелици и навявания на преспи, изключително по проходите и в североизточните региони, където поривите още веднъж ще доближават и надминават 100 км/ч. Смущения и проблеми по ел. мрежа. В планинските региони ще има и заледявания. Заради към момента наличната листна маса са вероятни счупвания на клони или рухване на цели дървета.

MeteoBulgaria моли да ограничите пътуванията през почивните дни или да шофирате единствено с пригодени за зимни условия коли, в случай че е извънредно наложително. Не стойте и не паркирайте под дървета!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР