Нов реален сценарий на Планетата на маймуните ли е случващото

...
Нов реален сценарий на Планетата на маймуните ли е случващото
Коментари Харесай

Нов реален сценарий на Планетата на маймуните ли е случващото се в Уганда?

Нов действителен сюжет на Планетата на маймуните ли е протичащото се в Уганда …?През последните няколко години, шимпанзетата в западна Уганда (Uganda) са станали доста по-агресивни. Вероятно, заради намаляването на горските площи им липсва храна и те стартират все по-често да атакуват човешки селища (HiddenTruth.site).Нещо повече, те не просто крадат храна, а атакуват и отвличат хора, най-много деца. В следствие, в гората намират облеклата и останките им.Местните поданици са ужасени от протичащото се. В едно от селата са убити шест деца. Едно от фамилиите било насила да изостави къщата си и да се реалокира на друго място, тъй като шимпанзетата непрекъснато ги нападнали.

 o1 - Нов действителен сюжет на Планетата на маймуните ли е протичащото се в Уганда?
Има доста наранени деца, само че точни числа не са посочени. Някои от тях са имали шанс, когато жителите са съумели да виждат по какъв начин шимпанзетата влачат децата към гората и реагират в точния момент, като съумяват да ги спасят.По-рано, нищо сходно не се следило в държанието на локалните шимпанзета. По принцип, те в никакъв случай не са били миролюбиви същества, само че към хората постоянно са били внимателни и нормално не се приближавали до обитаеми места. А офанзивите на шимпанзета били надалеч по-редки.
Изследователите приписват смяната в държанието на приматите на обстоятелството, че в Уганда има възходящо население. През 1911 година, в тази бедна източноафриканска страна са живели единствено 2,5 милиона души, а през 2018 година, към този момент са 43 милиона. Повечето от фамилиите имат доста деца.Повече от 80 % от популацията живее в селата и яде това, което си отглежда. Хората непрекъснато имат недостиг на храна и от ден на ден горски площи се изсичат за ферми и ниви.Четете още: Изследователят Ник Редфърн споделя за хищни маймуни – мутантиПрез последните 25 години, Уганда е изгубила 63 % от горите си и в този момент, единствено 15 % от територията на страната е покрита с гори. Много животни, в това число шимпанзетата, имат проблеми с намирането на храна. А по нивите на хората, те намират елементарно царевица, маниока, захарна тръстика и други вкусни за тях храни.

 o2 - Нов действителен сюжет на Планетата на маймуните ли е протичащото се в Уганда?
Жените, работещи на полето, непрекъснато вземат дребните си деца със себе си, с цел да ги хранят сред плевенето. Когато шимпанзетата атакуват тези полета, по някаква причина атакуват и деца. Понякога децата биват ранени и убивани на място, различен път ги завличат със себе си в гората.Една от жертвите на маймуните е двегодишно дете, което шимпанзето е наранило с мощен удар. Когато хората го намират, момчето към момента било живо, само че умряло по пътя за болничното заведение.Учените към момента не могат да обяснят аргументите за неразбираемата настъпателност на шимпанзетата във връзка с децата, тъй като маймуните съвсем не допират месото на убитите. Преди това, възрастните шимпанзета нормално са се пазели и предпочитали да заобикалят хората.Изследователите и локалните поданици не знаят по какъв начин да се оправят с този нов проблем. В света няма повече от 300 хиляди шимпанзета, а в Уганда ловът за тях е неразрешен. Всяко ликвидиране на маймуна може да бъде осъдено с тежка санкция.Един от локалните поданици има вяра, че държанието на шимпанзетата може да е възмездие против човешката експанзия. Самият той е открил нежно помирение с тези маймуни. Храни ги с плодове, когато се приближат до къщата му.

 o3 - Нов действителен сюжет на Планетата на маймуните ли е протичащото се в Уганда?
Той споделя: “Шимпанзетата са доста умни. Ако не ги нападате и не ги гоните, те ще ви бъдат другари. Но, в случай че започнете да бъдете нападателни към тях, ще породите стихия. ”
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР