Нов протест срещу Радев утре.Инициативата Правосъдие за всеки“ призова за

...
Нов протест срещу Радев утре.Инициативата Правосъдие за всеки“ призова за
Коментари Харесай

Нов протест срещу Радев утре

Нов митинг против Радев на следващия ден.

Инициативата „ Правосъдие за всеки “ прикани за шествие на следващия ден за парламентарна република в Европейски Съюз и НАТО.

След това участниците ще се насочат към Народното заседание и Орлов мост.

В апела се споделя:

„ България е парламентарна република, в която следва да има разделяне и съвместен надзор сред управляващите, а това значи работещ парламент, постоянно държавно управление и правосъдна система с самостоятелен съд и отчетна прокуратура.

По Конституция президентът е държавен глава, еднообразно далечен от всички управляващи. Той може да има право на политическа позиция, само че е неприемливо да внушава на някоя политическа мощ да не извърши връчения мандат за сформиране на държавно управление, тъй като той към този момент бил „ дискредитиран “. Недопустимо е и да не привиква постоянни съвещания на КСНС или да се пробва по свои критерии да декларира, че няма да позволява на тях лица или партии, които са участници в неговите съвещания по право.

С тези си обществени провокации той нарушава Конституцията, която е положил клетва да съблюдава, предвид на следствията – основаване на предпоставки за провалянето на още един парламент и съответното удължение на едноличната му власт със служебни държавни управления. Да, властта се услажда, само че тя и покварява, когато се упражнява без отсреща ѝ да стоят плануваните в главния ни закон контролни механизми. Нека не забравяме, че България е парламентарна, а не президентска република и се надяваме такава да си остане!

България от дълго време избра своя път на развиване – той е като член на Европейския съюз и в груповата система за сигурност на НАТО, само че дано не забравяме, че той не е обезпечен, в случай че в сериозни моменти не го отстояваме и пазиме. Ние сме в Европа, не в Евразия и ще се противопоставим изрично на всички опити да бъдем върнати в орбитата на въздействие на тоталитарните страни. “

Припомняме, че във вторник се организира оживен митинг с сходни претенции, в който се вклчючиха и политици от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР