Нов протест-демонстрация срещу отглеждането на животни за кожи в България

...
Нов протест-демонстрация срещу отглеждането на животни за кожи в България
Коментари Харесай

Веганите на протест! Искат всичките български фермери да спрат да произвеждат животни

Нов протест-демонстрация против развъждането на животни за кожи в България провеждат от съдружие " Български вегански съюз " на 31 август от 11:30 до 14:30 часа пред " Министерство на земеделието и храните " на бул. " Христо Ботев " 55, оповестиха уредниците. " Излизаме на следващия митинг за прекратяване активността на всички ферми за развъждане на животни поради кожата им в България. Защо в този момент? Защото сега тече законният интервал за оферти и мнения от заинтригуваните Неправителствени организации във връзка с препоръчани промени в Наредба №2 за развъждане на окосмен и дръпнат дивеч в животновъдни обекти ", разясняват от " Български вегански съюз ".

От сдружението се сплотяват към подозренията, че законотворчеството в България обслужва по-скоро бизнес ползи, в сравнение с цивилен такива.

Те считат още, че не се ползват никакви наказания при генерални нарушавания на наредби, а законите се трансформират " по поръчка " на производители, целейки легализиране на бизнеса им.

Веган общността се пита още за какво въобще е нужно да се отглеждат животни за кожи в България и считат, че това ни трансформира в страна от " третия свят ", поради това, че в цяла Европа сходна активност се не разрешава.

" Започваш да се питаш – страната инструмент за принуда ли е или да пази законността? ", пишат още деятелите.

Специално за събитието са готови големи 34-инчови монитори с документални видеокадри от ферми, дерящи кожата на живи животни, деятели с речи, разкриващи тъмната страна на кожодерската промишленост, както и пърформанс, показващ действително дрането на норки, заяви Никола Донев, ръководител на " Български вегански съюз ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР