Нов „плаващ“ влак, който може да достигне скорост от 600

...
Нов „плаващ“ влак, който може да достигне скорост от 600
Коментари Харесай

Китай показа влак Маглев, движещ се с 600 км/ч

Нов „ плаващ “ трен, който може да доближи скорост от 600 км/ч, е една стъпка по-близо да стане действителност в Китай, написа CNN. В четвъртък прототипът на най-бързия китайски трен, движещ се върху магнитна възглавница (Маглев) беше показан в източния китайски град Кингдао, оповестява Economic.bg.

Разработен от държавната Китайска железопътна компания (CRRC) - най-големият международен снабдител на железопътно съоръжение, той би трябвало да влезе в комерсиална употреба през 2021 година, откакто премине обширни проби.

Според производителя влакът ще промени изцяло превоза в Китай, запълвайки празнината сред високоскоростния железопътен и въздушен превоз.

„ Вземете за образец пътуването сред Пекин и Шанхай. Като се вземе поради времето за подготовка за пътуването, то лишава към 4.5 часа със аероплан, към 5.5 часа с високоскоростна железница и ще отнеме единствено към 3.5 часа с новия високоскоростен Маглев “, съобщи заместник-главният инженер на CRRC Динг Сансан, началник на екипа за проучвания и развиване на влака.

Докато скоростта на пътешестване с пътнически аероплан е 800-900 км/ч, сега влаковете по линията Пекин-Шанхай имат оптималната работна скорост от 350 км/ч.

Влаковете Маглев употребяват магнитно отбиване, с цел да левитират над земята, което понижава триенето и го кара да се движи напред.

След близо три години механически проучвания, Динг споделя, че екипът е създал лек и високоякостен влаков корпус, който слага техническата основа за създаването на пет комплекта магнитни инженерни прототипа.

Qingdao Sifang, дъщерно сдружение на CRRC, сега построява пробен център и високоскоростен център за произвеждане на маглеви произведения, които се чака да стартират да работят през втората половина на тази година.

Новият първообраз на Китай няма да бъде първият трен, който ще надмине 600-километроват граница.

Влак на японската железница реализира рекордните 603 км/ч на пробна писта в Яманаши през 2015 г.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР