Нов опит за пренасяне през границата на голямо количество нелегален

...
Нов опит за пренасяне през границата на голямо количество нелегален
Коментари Харесай

Митничари на Кулата сканираха съмнителен камион с тор, лъхна ги мирис на…

Нов опит за преместване през границата на огромно количество незаконен алкохол предотвратиха митническите чиновници от Митница Югозападна. На 20.07.2018 година при инспекция на товарен автомобил с българска регистрация, излизащ от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, митническите чиновници откриват 21 000 литра незаконен алкохол.

По документи камионът превозвал неестествен тор. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова инсталация. При последвалата физическа инспекция митническите чиновници откриват, покрити с чували, опаковани като палети, 21 контейнера, всеки с съдържимост 1000 литра, цялостни с течност с аромат на алкохол.

Направеното замерване на течността с денситометър е отчело 96,3 % vol алкохолни градуса. В хода на инспекцията са открити и 6 кашона с празни опаковки за тютюн за пушене. Акцизната стока, опаковките за тютюн и товарният автомобил, послужил за осъществяване на нарушаването са арестувани. Взети са проби за лабораторен разбор. Дължимият данък за сходно количество алкохол е над 200 000 лв.. Работата по случая продължава.

В края на май тази година митническите чиновници задържаха 18 тона незаконен алкохол, укрит в български камион, излизащ от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата.

Предполага се, че спиртът е предопределен за произвеждане на спиртни питиета, популяризирани в гръцките курорти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР