Нов опит да се запази Международния панаир в Пловдив. Общинският

...
Нов опит да се запази Международния панаир в Пловдив. Общинският
Коментари Харесай

Ново предложение в опит за запазването на Пловдивския панаир

Нов опит да се резервира Международния панаир в Пловдив. Общинският съвет да промени отчасти общия организационен проект на града, с цел да няма опция в бъдеще мажоритарният му притежател предприемачът Георги Гергов да застрои терена. Това предложиха през днешния ден представители на партия " Съюз за Пловдив “. Те желаеха цялостна инспекция на положението на смесеното сдружение " Пълдин туринвест “, което държи над 50 % от акциите на Панаира.

Според Дани Каназирева смяната на общия организационен проект на града е единствената гаранция, че апетитният терен в центъра на Пловдив няма да бъде застроен. От " Съюз за Пловдив “ считат, че нито опитите Панаира да бъде разгласен за монумент на културата, нито делото заведено от министъра на стопанската система и промишлеността за акциите на община Варна в сдружението, ще съумеят да спасят интернационалното ревю.

" Единствено и единствено панаирно градче с всички съпътстващи на това действия, а точно покои, офис, паркинг, комерсиална част, само че не и жилищен квартал. Това е единственото работещо и съответно решение и той напълно и единствено в компетентността на община Пловдив и Общински съвет - Пловдив ", съобщи Дани Каназирева по Българска национална телевизия.

Според общинския консултант Веселина Александрова предлагането е положително, само че е краткотрайно решение. Основният проблем е дали Панаирът ще продължи да съществува, в случай че Министерството на стопанската система загуби делото за акциите и предприемачът Георги Гергов придобие 79 % от собствеността:

" В момента се вършат действия този същият човек да има към този момент над две трети от капитала, тогава към този момент законът споделя, че този, който има над две трети може да приключи активността на сдружението и да го разгласи в разпродажба. "

Според тактиката на Министерския съвет страната не може да има по малко от 51 % в сдружението по тази причина Министерството на стопанската система заведе дело и изиска и прекъсване на вписването на акциите на община Варна апортирани в " Пълдин туринвест ".

" Тепърва съдът ще каже кой е отговорен. За нас, това което беше значимо е първо да се спре вписването, което трябваше да се случи още началото на юни месец и Пловдивския панаир дефинитивно да бъде в до огромната си степен в частни ръце без страната с никакъв механизъм да управлява неговото развиване ", съобщи Богдан Богданов - министър на стопанската система и промишлеността (17 юли 2023 г.)

Според министъра на стопанската система сега загубата на Международен панаир Пловдив е 100 милиона лв.. От Общинския съвет на Варна отхвърлиха коментар с претекста, че се води дело. Бизнесменът Георги Гергов и кметът на Пловдив Здравко Димитров не дадоха отговор на позвъняванията ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР