Нов общински съветник положи клетва в началото на днешното редовно

...
Нов общински съветник положи клетва в началото на днешното редовно
Коментари Харесай

Сесия на ОБС-Благоевград- обзор! Съветниците взеха 60 решения

Нов общински консултант постави клетва при започване на днешното постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград.

Димитър Урдев от Земеделски съюз " Александър Стамболийски " влезе в локалния парламент на мястото на Валентина Шаркова, чиито права на общински консултант бяха предварително прекъснати.

Председателят Радослав Тасков поздрави новия си сътрудник, като напомни, че Урдев познава работа на локалния парламент.

Веднага откакто новия общински консултант постави клетва, бяха попълнени комисиите, в които преди този момент е била госпожа Шаркова.
За ръководител на Комисия по стопанска система, капиталово поощряване и обмисляне бе определен Венцислав Хросинков, а Димитър Урдев – член на КИИНП и КСЖП.

С 32 гласа „ ЗА “ Общински съвет даде зелена светлина за основаването на промишлен парк в града.

Местните парламентаристи одобриха предлагането на кмета Илко Стоянов за основаването на „ Индустриален парк за високотехнологични интензивно основани на познания услуги (ИПВТИБЗУ) „ HIGH-TECH BLAGOEBGRAD “.

Дебатите в залата на днешното постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград продължиха по предлагането на Кмета, по отношение на Приемане на бюджета, Плана за финансиране на финансовите разноски за 2023 година и обновена бюджетна прогноза за локалните действия за интервала 2024 година - 2026 година на Община Благоевград.

С 26 гласа „ ЗА “, 7 - „ Против “ и 2 - „ Въздържал се “ локалния парламент одобри бюджета на общината за актуалната година.

Той възлиза на стойност 124, 2 млн. лв.. 79 млн. лв. от тях са от държавно делегирана активност, а 45 млн. лв. са от локални доходи.

На днешното постоянно съвещание Общински съвет Благоевград одобри и предложение за разпределяне на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград подали съответните заявки, по отношение на Вътрешни правила за работа на Комисията за разглеждане на заявките за приемане на еднократна финансова помощ от бюджета на Община Благоевград.

Общинските съветници дадоха единодушието си за опрощаване на обвързване на Специализирана болница за интензивно лекуване по онкология „ Св. Мина “ ЕООД в Благоевград, както и за бракуване и отписване от салдото на онкологичната болница, на старомоден дългогодишен веществен актив - медицински уред за кобалтово лъчелечение ТЕРАБАЛТ ТИП 80, модел ACS Sn 90.

На съвещанието през днешния ден бяха сложени 60 решения.

След привършване на дневния ред, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри днешното постоянното съвещание.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР