Нов общински проект ще преобрази коренно една от най-красивите пловдивски

...
Нов общински проект ще преобрази коренно една от най-красивите пловдивски
Коментари Харесай

Нов проект преобразява ул. „Иван Вазов“. Вижте как

Нов общински план ще преобрази радикално една от най-красивите пловдивски улици – „ Иван Вазов “. Това съобщи кметът на града Иван Тотев, като изрази готовността на администрацията да стартира работа допустимо най-скоро.

„ Настилката на улицата и цялостният ѝ образ, ще бъде сходен на този в квартал Капана. Предвиждаме паважна настилка от края на имотните граници, на едно равнище с маркирани бордюри. Ще изградим и съвременно отводняване, също сходно на това в Капана, само че с малко по-широки отводнители. Така водата от улуците ще се влива непосредствено в канализацията и няма да се лее по улицата “, разясни Тотев.

В момента от страната на библиотеката има 6-метров тротоар, който ще се резервира, само че ще бъде паважен с намалено равнище. На края на тротоара ще има ограничители, чиито тип ще бъде координиран с НИНКН. След това планът планува две платна за в двете посоки придвижване на коли, с обща широчина от седем метра ( по 3.5 метра на платно), без опция за паркиране в по-голямата част на улицата. Следва 15-метрова зона, която ще бъде напълно пешеходна: „ Така ще се сътвори едно чувство за площадно пространство в зоната от Централна гара до площад „ Централен “, като паркинга най-после на улицата ще стане напълно пешеходен “, разясни Тотев.

Места за престой на коли ще има на избрани зони по улицата. Те ще имат за цел главно да обслужват МБАЛ „ Свети Мина “, където се планува напряко паркиране. Ще има зона за престой и към кръстовището с ул. „ Авсентий Велешки “, както и към Музикалното учебно заведение.

Старите бетонни кашпи ще бъдат отстранени от вековните чинари по улицата. Те ще бъдат сменени с други, които ще бъдат снабдени и с дървени пейки за сядане.

Проектът планува и замяна на всички улични стълбове. От локалната администрация ще предложат тъмнокафяви или масленозелени стълбове, само че изборът е в ръцете на НИНКН. Стълбовете ще бъдат солидни, от чугун. Между тях ще има опция за обтягане на стоманени въжета за коледни украси или осветителни детайли. Те ще бъдат високи към 10 метра с изнесено осветяване за пешеходци в ниската част на стълба.
тагове план ул. " Иван Вазов " Иван Тотев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР