Нов метод в радиохирургията дава възможност за едновременно облъчване на

...
Нов метод в радиохирургията дава възможност за едновременно облъчване на
Коментари Харесай

Нов метод позволява облъчването на множество метастази едновременно |

Нов способ в радиохирургията дава опция за по едно и също време облъчване на голям брой метастази в региона на главата и редуцира времето за облъчване. Прилага се в онкологичния център „ Уни Хоспитал “, където разполагат със актуалната инсталация.  

Изцяло автоматизирано-роботизираните придвижвания разрешават лекуването да стартира и да бъде проследено без следващи влизания в залата за осъществяване на лъчетерапия.

Същевременно новата методика се оправя сполучливо с едно от огромните провокации в региона на стереотактичната радиохирургия – оптималното опазване на здравите тъкани. Облъчването при тази методика е некомпланарно (облъчване от голям брой входни точки, обезпечено посредством ротация на пациентската маса), като по този метод дозата, получена в близките тъкани, е доста по-малка. Това, от своя страна, обезпечава опция за следващо лекуване, в случай че такова е належащо.

Благодарение на новия способ пациентите с голям брой мозъчни метастази ще имат опция за оптимално и навременно лекуване и доста усъвършенстване на качеството на живот.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР