Нов луксозен хотел се очаква да заработи тази година в

...
Коментари Харесай

Луксозен хотел ще заработи в парк Витоша

Нов първокласен хотел се чака да проработи тази година в парк " Витоша ". Той е на мястото на някогашния хотел " Елица " и сега тече реконструкцията на остарялата база. Приключването на ремонта и отварянето може да се случи след 6-7 месеца. Това разяснява пред " Капитал " Николай Георгиев, шеф на компанията вложител " Витоша клуб ".

Хотелът, който е наоколо до Златните мостове и хижа " Септември ", се чака да носи името Luxury Mountain Hotel. Разгърната повърхност е 4600 кв. м. Хотелът ще е с 36 първокласни стаи и жилища за посетители, закрит басейн, СПА зона, фитнес, ресторант, демонстрира описанието на плана на архитекта Stephen George International.

През последните години парк " Витоша " става все по-притегателно място, както за градски запалянковци, които в вземат решение да се захванат със стопанисване на хижа, по този начин и за мощните на деня и близки до властта - от към 15 години Витоша най-малко от страната към хижа " Алеко " се трансформира в нещо като вилна зона и някогашни хижи и почивни станции се трансформират в частни резиденции.
Кой е вложителят
Инвеститорът " Витоша клуб " е благосъстоятелност на записаното в Чехия MM Global. За автентичен притежател на компанията е посочена Мая Христова. Компаниите от групата, регистрирани в България, са ориентирани в разнообразни действия - обезпечаване, търговия и строителство. Преди време името на Христова нашумя около опита на Гинка Върбакова да купи ЧЕЗ. Тогава медии свързаха Христова и Върбакова, като " Биволь " заяви, че компанията в Прага е записана тъкмо в навечерието на договарянията за продажба на електроразпределителното сдружение.

Проверка в имотния указател демонстрира, че постройката на Витоша е купена от компанията (тогава с името " Мегалукс Лоджистикс " ) от ОББ, а цената на договорката от 2017 година е 2.3 млн. лева Геогриев споделя, че те са притежатели единствено на постройката, а земята е държавна. Той отхвърли да каже какъв е размерът на инвестицията и ценовата категория, в която счита да се нарежда хотелът, само че разгласи, че ще е отворен за всички.
Фотограф: SGI Новият хотел
От уеб страницата на архитекта Stephen George International излиза наяве, че планът обгръща реставрация на към този момент съществуващата база, като има и създаване на няколко спомагателни структури за " превръщането му в актуален планински бизнес хотел ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР