Нов кръг преговори между правителството в Кабул и талибаните за

...
Нов кръг преговори между правителството в Кабул и талибаните за
Коментари Харесай

Талибаните и Кабул ще преговарят през август

Нов кръг договаряния сред държавното управление в Кабул и талибаните за мирното урегулиране на обстановката в Афганистан могат да се проведат при започване на август, оповестява телевизия „ ТОЛОнюз “.

В рамките на разговора се възнамерява да бъдат съгласувани базовите правила за провеждането на мирни договаряния сред страните, защото цялостното евакуиране на американските сили от Афганистан може да бъде приключено до края на август.
 Атака против президентския замък в Кабул Атака против президентския замък в Кабул
Няколко ракети са изстреляни по президентския замък в Кабул, оповестява организация Сингуа “, представена от ТАСС. Според организацията, раке...

Предишният кръг от договаряния сред управляващите в Кабул и талибаните продължи два дни в катарската столица Доха, започвайки на 16 юли. По време на диалозите страните не съумяха да съгласуват общо решение за спокойно урегулиране и се договориха да продължат договарянията по този въпрос.

На 14 април американският президент Джо Байдън разгласи решението си да приключи интервенцията в Афганистан, която е най-продължителната военна акция в американската история. На този декор в страната се следи утежняване на обстановката в областта на сигурността, талибаните ускориха офанзивата си в редица посоки.

Според представителите на радикалното ислямистко придвижване те управляват към 85% от територията на страната, в това число регионите около границите с пет страни: Иран, Китай, Пакистан, Таджикистан и Туркменистан.

Източник/ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР