Нов кръг от преговори между Украйна и Русия ще се

...
Нов кръг от преговори между Украйна и Русия ще се
Коментари Харесай

Потвърдено: Украйна и Русия преговарят в Истанбул

Нов кръг от договаряния сред Украйна и Русия ще се организира в Истанбул на 29 март, написа вестник " Украинска истина ".

Мястото на срещата е доказано след диалози на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с съветския му сътрудник Владимир Путин.

Украинската делегация ще пътува до Полша, откъдето ще лети за Турция, написа изданието.

Турският президент Ердоган съобщи преди няколко дни, че Украйна е подготвена да се съгласи с 4 от 6-те претенции на Русия, в това число да се откаже от участието в НАТО и да признае съветския като втори държавен език, съобщи Марица.

В отговор министърът на външните работи Дмитро Кулеба сподели, че няма консенсус с Русия по точки от договарянията, упоменати от турския президент.

В телефонен диалог в неделя президентът Реджеп Тайип Ердоган и съветският президент Владимир Путин разискаха последните развития и преговорните процеси във войната Русия-Украйна, се споделя в изказване на дирекция „ Комуникации “ към президентството в Анкара.

Украинският договарящ Дейвид Арахамия през вчерашния ден също заяви във фейсбук за идващ кръг от договаряния лице в лице сред Украйна и Русия, който ще се организира в Турция на 28-30 март. Тази информазия беше доказана в изказване в Телеграм от съветския президент Владимир Медински, който управлява съветската делегация на договарянията.

„ Процесът на договаряния е доста сложен. ", сподели Кулеба в обява във Facebook.

" Украинската делегация зае мощна позиция и не се отхвърля от настояванията си. Ние настояваме на първо място за преустановяване на огъня, гаранции за сигурност и териториална целокупност на Украйна. ",допълни украинскя министър.

На 10 март Турция беше хазаин на първа среща от началото на войната сред съветския и украинския външни министри в южния турски град Анталия.

Докато построява тесни връзки с Русия в региона на енергетиката, защитата и търговията и разчита в огромна степен на съветски туристи, Турция продаде дронове на Украйна, което ядоса Москва. Турция също се опълчва на съветската политика в Сирия и Либия, както и на анексирането на Крим от Москва. 

Нападението на Русия против Украйна срещна интернационално отвращение. Европейски Съюз, Съединени американски щати и Обединеното кралство, наред с други страни, приложиха строги финансови наказания против Москва.

Преговорите сред Русия и Украйна се водят от първите дни на войната. Страните съумяха да се договорят единствено за някои филантропични коридори от блокираните или окупираните градове.

От началото на войната руснаците оповестиха задачите на своята така наречен „ специфична интервенция “. По-специално признаването на Крим и Донбас, превръщането на съветския във втори държавен език, самостоятелен статут, по този начин наречената „ денацификация “ и „ демилитаризация “.

Украйна не е подготвена да прави отстъпки и не признава окупацията на Крим и Донбас, сочат украински изследвания на публичното мнение, заяви в " Украинска истина ".

Към днешна дата съветска и украинска делегации организираха три кръга от мирни договаряния персонално в Беларус от 28 февруари, а четвъртият стартира на 14 март във формат на видеоконференция.

До момента минимум 1119 цивилни са убити и 1790 са ранени в Украйна, съгласно данни на Организация на обединените нации, като в същото време се предизвестява, че същинската цифра евентуално е доста по-висока.

Близо 4 милиона украинци са избягали в прилежащи страни, като най-малко 6.5 милиона други са разселени вътре в страната, съгласно организацията на Организация на обединените нации за бежанците.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР