Нов кораб-хидробус ще закупи община Бургас по проект финансиран от

...
Нов кораб-хидробус ще закупи община Бургас по проект финансиран от
Коментари Харесай

Бургас ще купи нов хидробус за превоз на пътници

Нов кораб-хидробус ще закупи община Бургас по план финансиран от Оперативната стратегия „ Региони в напредък “. Идеята е той да транспортира пасажери в Бургаския залив и да дебаркира до пет кея- Сарафово, Крайморие, Ченгене Скеле, остров „ Св. Анастасия “ и " Магазия 1 " в порт Бургас.

Бургас

Корабът ще бъде по-надежден и по-добър от „ Анастасия “, който в този момент пътува до острова и бе закупен още веднъж по план, заяви кметът на Бургас Димитър Николов дружно с транспортния министър Росен Желязков, кап. Живко Петров-директор на Морска администрация, както и изпълнителния шеф на Пристанище Бургас Диян Димов.

Димитър Николов съобщи, че ще упорстват Министерството на превоза да опрости процедурите за плаването на хидробусите, както и по-бързото узаконяване на пристанищата.

От „ Морска администрация “ разясниха, че ще бъдат направени промени в две морски наредби, които регламентират придвижването на дребни плавателни съдове, които до момента се управляваха по разпоредбите на транспортното мореплаване, а не като морски таксита. При изработването на новата разпоредба ще се черпи опит от Дания и Швеция, където водните таксита са всеобщ метод на напредване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР