Нов кабинет, а не избори - на това се надява

...
Нов кабинет, а не избори - на това се надява
Коментари Харесай

Нов кабинет, а не избори - на това се надява депутатът от ИТН Ива Митева

Нов кабинет, а не избори - на това се надява депутатът от Има Такъв Народ Ива Митева. 

“Ако в действителност сме виновни политици, би трябвало да вървим към нов кабинет. Би трябвало да забележим, че хората ни вкараха във властта с доста вяра и упования, че хората не желаят избори, че в очите им има доста обезсърчение и яд. Вярвам към момента в новия кабинет! ", това сподели Митева в студиото на Нова телевизия.

Според Има Такъв Народ третият проучвателен мандат ще бъде връчен на “Демократична България ".

“Тя може най-вече да сплоти сътрудниците от Политическа партия, в това време съумява да приказва добре и с Българска социалистическа партия. В този миг е доста значимо да намерим този обединител сред нас ", сподели Митева.

Тя съобщи, че от Има Такъв Народ поставят старания “да изоставят страстите " и да бъдат по-диалогични, в името на това да има коалиция.

“Опитваме се да преценим обстановката по-трезво, да оставим страстите, разсъдъкът да излезе на напред във времето, да преценим риска и да преценим какви ще са последствията ", сподели тя и добави, че от партията не биха желали да работят с отделилите се от Има Такъв Народ депутати в една възможна нова четворна коалиция. 

Премиерски и министерски постове към момента не са обсъждани, само че Митева също изрази единодушие, че министър председателят би трябвало да бъде излъчен от “Продължаваме Промяната ". “Трябва да бъде персона, която е уравновесена, която ще сплоти парламентарните групи, персона, която има опит, персона, която може да беседва с всички ", по този начин разказа бъдещият министър председател Ива Митева. 

Като такива тя вижда Никола Минчев и Даниел Лорер.  “Минчев може би ще бъде едно от имената на масата, само че може би ще има и други имена. Името на Лорер също не е за подценяване Мисля, че той има по-големите опит и познания.  Но колкото повече имена има на масата, толкоз по-добре за страната ни ", сподели депутатът от Има Такъв Народ.

На въпрос дали Има Такъв Народ ще поддържа закона за КПКОНПИ Митева изрично съобщи, че те имат “сериозно отношение към битката с корупцията ".

“Законът за корупцията е закон писан на коляно, писан за няколко часа, закон който демонстрира по какъв начин не се прави законодателство. Ние ще подкрепим този закон " сподели тя и добави: “Но ще би трябвало да седнем и да го преработим, тъй като там има доста проблеми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР