Нов грип ще ни мори през есента, предупреждават епидемиолози, цитирани

...
Нов грип ще ни мори през есента, предупреждават епидемиолози, цитирани
Коментари Харесай

Удря ни тежък грип

Нов грип ще ни мори през есента, предизвестяват епидемиолози, представени от ретро.бг.

Грипният вариант, който ще върлува у нас през септември, се назовава „ А Виктория “ и е регистриран за пръв път в Австралия, където към този момент покоси маса хора. Специалистите означават, че вирусът е от рисковите и бързоразпространяващите се грипни варианти, които за нула време събарят на легло дори здравия като бик човек. Докторите предизвестяват, че появяването му може да се трансформира в зараза, която да засегне най-вече дребните деца и възрастните хора, които са със слаби имунни системи.

Първите му признаци са общоприети, само че в случай че не се реагира незабавно, затрудненията могат да бъдат съдбовни. Освен познатите бронхити, пневмонии, вирусни и бактериални инфекции тази есен нелекуването на болестта ще прераства рисково в неврологични болести - тежки менингити, енцефалити, отоци на мозъка.

„ На този стадий пациентите с такива диагнози към момента са малко, само че огнищата на вируса занапред ще се разрастват “, разясняват медиците. „ Много е значимо да се пазите усърдно след болестта, тъй като имунитетът отслабва и рискът от повторна болест е извънредно огромен “, поучават те. Според експертите най-важна е пълноценната храна - освен по време и след заболяването, а и през цялата есен, когато се приготвяме за изобилието от вируси през зимата.

Имунитетът се построява от белтъчините и по тази причина е добре да се акцентира на месото, млякото, яйцата. Оказва се, че захарта и полуфабрикатите имат тъкмо противоположния резултат, по тази причина се предлага за този интервал да се откажете от бонбони, бисквити, газирани питиета, чипс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР