Нов граничен символ поставиха украинските граничари на Змийския остров този

...
Нов граничен символ поставиха украинските граничари на Змийския остров този
Коментари Харесай

Украйна постави граничен знак на Змийският остров, напомняйки на Русия, че отново е техен

Нов граничен знак сложиха украинските граничари на Змийския остров този уикенд. По този метод те напомнят началните часове на съветската инвазия със случая при който боен от стратегическото черноморско отделение се опълчи на ултиматума на съветски боен транспортен съд да се съобщи, съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира Ройтерс.

„ Следващият граничен знак ще бъде подложен на нашия украински Крим след освобождението му от силите за защита на Украйна “, сподели мъж с униформа, застанал пред дирек, оцветен в националните цветове синьо и жълто, във видео, публикувано във „ Facebook “, което беше оповестено късно нощес от началника на граничната работа Сергий Дейнеко.

Синоним на украинската опозиция стана дребният Змийски остров при започване на нахлуването на Русия в Украйна, когато на украински граничари им е било подредено по радиото от съветски офицери от флагманския транспортен съд на Черноморския флот „ Москва “, да се предадат, в случай че не желаят да загинат. В отговор украинските граничали отвърнали: „ Руски боен транспортен съд, върви на майната си “.

Тази фраза стана народен девиз, присъстващ на украински билбордове, тениски и на пощенска марка.

След понесените тежки загуби, Русия напусна Змийския остров на 30 юни, като се опита да го защите. Москва дефинира отдръпването си като следващ „ жест на благосклонност “.

Територията в Източна и Южна Украйна към момента е под контрола на Русия.

 

Украйна не се предава и продължава с контранастъплението си, като през вчерашния ден разгласи, че има по-нататъшен прогрес.

„ Историческата правдивост е възобновена “, написа Дейнеко във „ Facebook “. „ Украйна сигурно ще победи!!! “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР