Нов голям търговски център ще бъде открит във Варна през

...
Нов голям търговски център ще бъде открит във Варна през
Коментари Харесай

Варна ще има нов мол за над 120 млн. евро

Нов огромен търговски център ще бъде открит във Варна през март 2019 година


Delta Planet Mall Варна реализира претовареност 88,3% четири месеца преди откриването си.

Той ще се основава на относително новата идея при моловете в България ритейлтейнмънт - композиция от извършване на покупки, интерактивен съвременен интериор и просторни интегрирани развлекателни зони (над 4 000 м2), което ще ускори цялостното преживяване на потребителя в комерсиалния център и ще усили времето за прелестен престой.

" Ние се оприличаваме като израз на новия жанр на града - освен в подтекста на неповторимия микс от извършване на покупки и занимания, който ще предложим, само че и като идея, създадена в отговор на множеството нови инфраструктурни и положителни микроикономически трендове във Варна и североизточния район ", сподели Алекс Линчев, Asset Manager на Delta Real Estate Bulgaria и Mall Manager на Delta Planet Mall Варна.

Молът е с обща комерсиална повърхност 40 000 м2 и е ситуиран на четири търговски равнища, две от които партерни, последващи естествената денивелация на терена. Заема позицията на втори по величина търговски център отвън София и на максимален новооткриващ се мол в България. Ще разполага с три подземни равнища с 1300 места за паркиране и голям брой първокласни улеснения.

Зад вложенията в Delta Planet Mall стоят сръбската компания Delta Real Estate, част от Delta Holding, и известната в страната ни АП Инвест. Първата компания е един от най-големите вложители на Балканите. Тя е измежду водачите в региона на недвижими парцели с активност в четири страни от района. Delta Real Estate има в портфолиото си осъществени планове на молове с общо 250 000 м2 отдаваема повърхност и още 600 000 м2 в развой на създаване или идни да бъдат пуснати в деяние. Сред към този момент настоящите са двата обекта на комерсиалния център Delta City в Белград и Подгорица, а измежду идните – молове от веригата Delta Planet в Белград, Баня Лука и Ниш.

Инвестицията се прави оценка за над 120 млн. евро. Осигурява над 600 нови работни места, както във компаниите, опериращи на територията на комерсиалния център, по този начин в обвързваните с тях подизпълнители и снабдители.

Местоположението на Delta Planet Mall е Варна, кръстовището на бул. " Сливница " и " Република ", в регион, характеризиращ се с най-голяма централизация на ново строителство в града.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР