Нов глас ехти от прокуратурата. Бившият шеф на СЕМ Бетина

...
Нов глас ехти от прокуратурата. Бившият шеф на СЕМ Бетина
Коментари Харесай

Бетина Жотева – Вечната храненица на държавата била истинска мъжемелачка 


Нов глас ехти от прокуратурата. Бившият началник на Съвет за електронни медии Бетина Жотева от седмица публично е назначена в пресцентъра на Иван Гешев. Бившата журналистка от Българска национална телевизия, началник на предизборния щаб на Българска социалистическа партия, съветник към НАТО, сътрудник на вестник, консултант на министрите Симеон Дянков, Даниел Митов, Екатерина Захариева, основател на медийния облик на починалия към този момент Жорж Ганчев, секретар по въпросите на връзките с медиите и информационните тактики в Постоянното посланичество на Република България в Европейския съюз и шеф на Съвет за електронни медии, към този момент има ново занятие. Самата Жотева обаче по този начин и не знае какво работи под шапката на обвинител №1,съобщава hotarena.net

Според шефа на пресцентъра на прокуратурата Веселин Иванов, някогашната медийна регулаторка е назначена до провеждането на конкурс за поста в дирекция „ Публична връзка ” и прокуратурата ще разчита на нейния „ експертен капацитет ”. Е, съгласно мнозина, капацитетът на Жотева в институции и администрации до момента е да щурмува постове, когато отпадне следващата опция за държавна хранилка, както и да се отнася зле с останалите чиновници на ведомствата. По времето, когато бе пиар на Симеон Дянков, Жотева съумя да прогони целия пресцентър на финансовото министерство с отношението си, напомнят от някогашния екип на вицепремиера на Бойко Борисов. Мнозина помнят и друга позорна преживелица – по какъв начин хубавата в миналото Бетина се моли в коридорите на Народното събрание на прясно заклелия се в същия ден министър председател Пламен Орешарски „ да й уреди нещичко ”, пред очите на депутати и публицисти без капка срам. Тогава по-засрамен от наглостта и безпардонната милостиня бе самият Орешарски.

Според осведомени, сходен е въпросът и тук – около познанството си с Веселин Иванов, който бе пиар на Меглена Кунева и провалената й партия, Жотева още веднъж се самопредложила за новия пост, като длъжността била толкоз синекурна, че на основния прокурор му било все едно кой ще я заеме. Бившата говорителка, съветничка, медийна експертка и началничка обаче се приказва, че в действителност не е попаднала инцидентно при основния прокурор, а от много време назначението е било премисляно и уговаряно от някогашните ръководещи. С инсталирането на фурията в прокуратурата някогашният министър председател желал да има очи и уши при Гешев, който от ден на ден му се изплъзвал от въздействие, а Жотева, която стана началник на Съвет за електронни медии точно с благословията на Бойко сякаш от квотата на президента Росен Плевнелиев, била идеална за задачата.

Подвизите на новия глас на Гешев занапред ще събират очите на прокуратурата, вещаят сътрудници на опарените от управителния й капацитет и скандалджийски обсег потърпевши служители. Жотева съумя да се забърка в скандал с журналиста Къдринка Къдринова, която назова лъжкиня и я заплаши с „ размазване ”, без да знае, че Къдринова я записва. Както и съумя да провали личния си ухажор в предишното Сашо Йовков за шеф на Българска национална телевизия, като го прецака за директорския пост в малкия екран.

Къдринова не е първата атакувана журналистка от Жотева. За нея е традиция да злослови и заплашва някогашните си сътрудници. Това се случва с журналистката Алексения Димитрова, която бе оповестена от Жотева за необективна, а работата й – за съмнителна, тъй като лъсна като сътрудник на Държавна сигурност, а някогашната блюстителка на телевизионния морал не помни бързо, че самата тя бе омъжена за доносника Огнян Чампоев – дълготраен посланик и креатура на Държавна сигурност.

Съпружеската честност обаче не е за Жотева. Родената в Перник упоритост хвърлила око на сътрудника си и състезателен ас Сашо Йовков, до момента в който водела предаването „ Днес ” по Българска национална телевизия на млади години. Йовков също не бил апатичен към хубавицата, която очевидно не успявала да открие фамилно благополучие с ДС-агента Чампоев и до момента в който била бракувана за него, завъртяла обич в коридорите на „ Сан Стефано ” 29 с апетитния сътрудник. Последен за аферата, за която шушукала 4 години цялата национална телевизия, схванал рогоносецът.

Бетина не се свеняла да изневерява намерено на брачна половинка си, а първата консумация на връзките си с Йовков направила в дома му, откакто Жотева подбрала сътрудника си от автобусна спирка. Романсът обаче се трансформирал в същински призрачен сън за топжурналиста, откакто осветленият за шавливостта на брачната половинка си Чампоев го провокирал на двубой за сърцето и останалите елементи от телевизионната говорителка. Апелът на дипломата двамата мачовци да се схванат като мъже останал нечут, а скоро Чампоев отпътувал за Камбоджа на задача. Бетина обаче решила да си остане тук, показвайки на Йовков, че възприятията й към дипломата са се изпарили и даже поискала бракоразвод, който получила. Провидяла обаче повече благоприятни условия, катерещата се в кариерата тогавашна хубавица видяла разцвет в лицето на състоятелен белгиец, с който почнала връзка и се преместила в Брюксел. Йовков от дълго време прежалил изгората и макар че след скъсването с белгиеца устатата говорителка поискала да се върне при спортния доайен, той й посочил вратата.

Преди да падне в обятията и на Йовков, и на чужденеца, Жотева имала и плевел романс с починалия през днешния ден артист Чочо Попйорданов, както и временен брак с чейнджаджията Владимир Хаджиев – Кълвача. Чочо обаче в точния момент усетил защо става въпрос и се разделил с напористата телевизионерка, която дълго време не можела да прежали изоставянето от красавеца, макар че сякаш се тешала с Кълвача. Успехът й с Чочо Попйорданов бил сравняван с гения й да води новините по Българска национална телевизия в зората на 90-те години – т.е., никакъв. Цялата телевизия била в потрес от неналичието на придихание сред думите на шпикерката, а началото на изреченията й с „ ъ-ъ-ъ-ъ ”, червяло всеобщо сътрудниците й. Жотева обаче била непоклатима на креслото – въпреки всичко в Българска национална телевизия хубавицата попада с протекцията на тогавашния общоприет шеф Иван Константинов. Той бил впечатлен от всички други нейни данни, като се изключи говорните, само че това не му попречило да я сложи отпред на предаването „ Днес ”, а по-късно и на излъчванията.

Висока, стройна и с дълги крайници, наследени от татко си – волейболиста Славчо Жотев, Бетина бързо става красивото лице на Българска национална телевизия, което съумява да я изстреля и в Белград, а измежду най-големите й триумфи и провокации самата тя признава, че е изявление с Тодор Живков през 1993 година След това стартира кариера като сътрудник на в. „ Труд ” в Брюксел. Жотева прекарва 5 години там, преди да скочи от трамплина в посока НАТО като медиен съветник и анализатор. Влизането на България в Европейски Съюз през 2007 година разкрива потребността от добре готови медийни специалисти, които и да прокарват позициите на страната в Брюксел, и да спомагат на родните медии в разплитането на възлите на европейските механизми. Човекът разгласен да е на вярното място е… Бетина Жотева, която до 2010 година ща заема позицията на Първи секретар по медийните въпроси към Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз. Неориентиран първоначално по какъв начин да структурира екипа си, вицепремиерът по това време Симеон Дянков приютява Жотева, която му коства съвсем всички чиновници в пресцентъра на министерството с държанието си по отношение на тях. Фурията не знае спирка – продължава кариерата си като поучава също по този начин настоящият външен министър Екатерина Захариева по времето на служебното държавно управление на Марин Райков. С второто държавно управление на ГЕРБ от ноември 2014 година заема поста представител на министерството на външните работи, под Даниел Митов, на който остава до май 2016 година, когато бе избрана за член на Съвет за електронни медии от квотата на фена на прогнозите за времето Плевнелиев.

Почти няма пост на Жотева, по време на който тя да остава отвън скандал. Без намесата й не мина даже и художествената гимнастика – спорт, далечен на светлинни години от експертността на перничанката по време на престоя й в Съвет за електронни медии. „ Художествената гимнастика е фракция, а не спорт. Това е едно затворено елитарно общество. Събират децата на 5-6 годинки. На 7-8 на половината им споделят, че не стават, а другите ги пенсионират на 20-21 години. Момичетата излизат обществени инвалидни и непрестанно са подложени на физически и душевен тормоз ”, клеймоса тогава Жотева красивия, само че тежък спорт.

Като началник на медийния регулатор, Бетина Жотева обясняваше неналичието на съответна реакция на Съвет за електронни медии още веднъж както и новото си предопределение – нямала права и визия какво прави там. „ Сега, като дойдат верните хора, да вършат със Съвет за електронни медии, каквото желаят. Ние сме неправилни и вършим, каквото споделя законът. Аз какви ограничения да взема за дезинформацията да вземем за пример, като нямам никакви права за това?! На мен не ми е обещано правото аз да споделям кое е истина и кое не е“, оправда се Бетина. Скандалното й държание в множеството институции, от които е изкарвала насъщния, доведоха до такава степен, че депутати желаеха Жотева просто да се скрие и да не се демонстрира повече.

„ Бетините ” би трябвало да получат отпор, да схванат, че простащината не се толерира, да им стане ясно, че самите публицисти няма да търпят сходно отношение. Госпожа Бетина към този момент принадлежи само на отговорното минало, само че по кое време ли това просветление ще стигне и до нея самата ”, съобщи по неин адрес депутата Александър Симов . Напротив, освен, че Жотева не гледа предишното, а я чака ярко бъдеще като глас на прокуратурата, а занапред подчинените на Гешев тръпнат да видят към кого ще е ориентирана обичайна словесна мръсотия на задъхващата се някогашна говорителка.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР