Нов филм за бразилската футболна легенда Пеле е последното попълнение

...
Нов филм за бразилската футболна легенда Пеле е последното попълнение
Коментари Харесай

Нов филм за Пеле разказва историята на бразилеца

Нов филм за бразилската футболна легенда Пеле е последното " попълнение " в златната епоха от документални поредици на спортна тема. Феновете към този момент видяха такива за американския баскетболист Майкъл Джордан, аржентинския футболист Диего Марадона и бразилския водач Аиртон Сена, а в този момент е ред и на Краля на футбола. Филмът " Пеле " излезе през днешния ден в платформата " Нетфликс ".

" Той е човек, за който хората не знаят доста, макар голямата известност на името му. Искахме да покажем по какъв начин едно нормално момче става човек с митичен темперамент, който резервира и до през днешния ден ", съобщи режисьорът Бен Николас за " Ройтерс ".

Документалният филм е фокусиран върху интервала от 1958 до 1970, когато Бразилия печели три от четирите международни купи и определението " Страната на футбола ". Извън терена пък лентата демонстрира живота в Бразилия в края на 50-те на предишния век и последствията от военния прелом през 1964.

‘It’s not that Pelé made the difference. Pelé was the difference'

This new documentary tells the story of iconic footballer Pelé, his quest for perfection and the mythical status he attained. Now on Netflix
— Netflix (@netflix)
Основният фокус, несъмнено, пада върху ролята на Пеле в похода към трите международни купи и най-много през 1970, когато той води тим, постоянно определян като най-силният в историята на футбола. Този успех, който бе реализиран в Мексико, шефовете назовават основен за митологизирането на Пеле.

След като доближава звезден статут едвам като 17-годишен на международното състезание през 1958, Пеле получава травма във втория мач през 1962 и играе единствено в част от шампионата. Той получава нова контузия през 1966 в Англия след безчет нарушавания и заплашва в никакъв случай повече да не играе на международни шампионати, само че по-късно трансформира мнението си. Така той стига и до успеха през 1970, която затвърждава статута му на легенда.

Did you know a civil war was once put on hold so both sides could watch Pele play?

fascinating facts about the Brazil icon
— Goal (@goal)
" Ако Пеле и Бразилия не бяха спечелили през 1970, нито Пеле щеше да бъде познатият ни през днешния ден Пеле, нито Бразилия щеше да бъде Бразилия. Това е щемпел на неговата еднаквост и тази на страната, що се касае до футбола ", споделя Дейвид Трайхорн.

108-минутната лента заобикаля съпоставения с Диего Марадона, Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които постоянно са споменавани с Пеле в разногласия за най-хубавия футболист за всички времена. Вместо това, тя е ориентирана напълно към някогашния бразилски нападател.

" Няма никакво значение дали след Пеле има някой, който е по-добър от него. Може би Меси е, може би Роналдо е. Дори и да е по този начин, те не са Пеле. Знам какъв брой огромни футболисти е имало и преди него, само че той бе същински пионер. За футбола той беше Елвис Пресли (музиканът), той беше Нийл Армстронг (първият човек, стъпил на Луната) ", споделя още Трайхорн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР