Нов документален за Гео Милев ще бъде показан премиерно в

...
Нов документален за Гео Милев ще бъде показан премиерно в
Коментари Харесай

Нов филм за Гео Милев, показват го за пръв път в Стара Загора

Нов документален за Гео Милев ще бъде показан премиерно в Стара Загора на 15 януари за 127-та годишнина от рождението на гениалния интелектуалец, стихотворец и антифашист. Лентата е на продуцент-режисьора Костадин Бонев. За основа на сюжета е послужил нашумелият разказ на Христо Карастоянов “Една и съща нощ “.

Имало е и концепция филмът да бъде игрален, само че по ред аргументи тя не е била осъществена. Снимките, част от тях в двора на старозагорската къща-музей “Гео Милев “ са почнали още през 2020 година, поради коронавурсната пандемия на няколко пъти били спирани, напомня си Карастоянов, който признава че към момента не е видял финалния резултат от най-новата творба на Бонев, само че пък добре познава неговия “Никола Вапцаров. Пет описа за един разстрел “ и с нетърпения чака премиерата в една от залите на старозагорската районна библиотека “Захари Княжески “.
свързани новини4588на 26.07.2020
Режисьорът е събрал за кино лентата си пъстра амалгама от изявени създатели, измежду тях личат имената на Иван Добчев, който сложи преди време “Една и съща нощ “ на сцената на Народния спектакъл,автора на манифеста на новата обществена лирика Владимир Сабаурин, основателката на театралната работилница Сфумато проф.Маргарита Младенова и актьорите Ованес Торосян и Милена Ерменкова, създатели на поетично-документалния театър “Кинжал “ за творчеството на Гео. В него Ованес играе Поета, а Милена – брачната половинка му Мила.

Включена е и една от младите звезди на Сфумато Станислав Кертиков, а в гласа на разказвача зад кадър мнозина ще разпознаят обичаната си актриса, родената на Града на липите Койна Русева.

Идеята е осъществен и с поддръжката на община Стара Загора, която оказва цялостна поддръжка на екипа за фотосите и премиерата, разяснява зам. кметът Милена Желева, предава " Монитор ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР