Нов документален филм за свещениците педофили разтърсва предимно католическа Полша,

...
Нов документален филм за свещениците педофили разтърсва предимно католическа Полша,
Коментари Харесай

Полша разтърсена от документален филм за свещениците педофили

Нов документален филм за свещениците педофили раздрусва най-вече католическа Полша , предизвиквайки опрощение от страна на църковната подчиненост и подтиквайки един духовник да напусне духовенството.

Филмът " Не казвай на никого " беше оповестен в YouTube в събота и до по-рано през днешния ден имаше 7 млн. гледания, оповестяват полските медии.

След премиерата на кино лентата архиепископът на Полша благодари на основателите на кино лентата, братята Томаш и Марек Секиелски, за тяхната " храброст ". Архиепископ Войчех Полак съобщи: " Извинявам се за всяка рана, нанесена от представителите на църквата . "
 Папата задължи свещенослужителите да алармират при педофилия
Папата задължи свещенослужителите да алармират при педофилия

Франциск вкара огромни промени в разпоредбите на Католическата черква

Филмът разкрива, че на свещеника Дариуш Олейничак, наказан за полово принуждение, му е било разрешено да продължи да работи с младежи . В неделя той си подаде оставката като духовник.

Църковните управляващи в Полша оповестиха през март, че са записали случаи на 382-ма духовници, които са насилили 625 жертви под 18-годишна възраст от 1990 година насам.

Междувременно водачът на ръководещата дяснопопулистка партия " Право и правдивост " Ярослав Качински се зарече да бъдат подхванати крути ограничения против половото малтретиране на деца след публикуването на кино лентата.
 Ковчежникът на Ватикана приет за отговорен за педофилия
Ковчежникът на Ватикана приет за отговорен за педофилия

Вероятно Пел ще отиде в пандиза

" Онези, на които са поверени деца, ще бъдат изключително строго осъдени (за полово посегателство), и това важи и за свещениците , несъмнено, само че и за всички, в това число... известни персони ", настоя Качински.

Онези, които сега са приети за отговорни за посягане против деца под 15-годишна възраст, ги грози до 12 години затвор .

Качински, който е най-силната фигура в ръководството на Полша, въпреки че не заема никакъв държавен пост, загатна, че присъдите могат да бъдат увеличени до 30 години , само че не уточни кои звезди има поради.
 Папата прикани за тотална война против педофилията
Папата прикани за тотална война против педофилията

Духовният лидер на католиците по света направи апела в края на невиждана среща

От своя страна полският нобелов лауреат за мир Лех Валенса прикани Католическата черква да предотврати по-нататъшното полово принуждение над деца от членове на нейното духовенство.

Един от свещениците, показани във кино лентата, е Францишек Цибула, който е служил като духовник на Валенса в продължение на 15 години - от 1980 година, когато той основава профсъюза " Солидарност ", който подкрепя рухването на комунистическия режим, до превръщането му в първия демократично определен президент през 1990 година и до края на мандата му през 1995 година

" Натъжих се, когато разбрах, че моят духовник, моят изповедник се е държал толкоз зле ", разяснява Валенса.
 Близо 700 католически свещеници в Съединени американски щати са упрекнати в педофилия
Близо 700 католически свещеници в Съединени американски щати са упрекнати в педофилия

Далеч повече от оповестените от Католическата черква данни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР