Алек Болдуин: Докладът поставя под съмнение информацията за стрелбата на актьора Rust

...
Нов доклад за фаталната стрелба на снимачната площадка на филма
Коментари Харесай

Нов доклад за фаталната стрелба на снимачната площадка на филма Rust изглежда поставя под съмнение звездата и продуцента Разкази на Алек Болдуин за събитията.

Г-н Болдуин отрича да е натиснал спусъка на реквизита, който е задействал, убивайки операторката Халина Хътчинс.

Експерти по оръжия сега казаха, че спусъкът е "трябвало да бъде дръпнат".

Представители на актьора казаха на информационната агенция PA те нямаха какво да коментират относно последното развитие на текущото дело.

Обвиненията за непредумишлено убийство срещу г-н Болдуин бяха оттеглени през април, но прокурорите казаха, че не „освободете г-н Болдуин от престъпна вина“.

Те казаха, че обвиненията срещу звездата могат да бъдат повдигнати отново за стрелбата през октомври 2021 г., която се случи на снимачната площадка на уестърн филма .

Нов доклад, написан от оръжейните експерти Лусиен Хаг и Майк Хаг, беше предаден на прокурорите в Ню Мексико във вторник.

Според документите, прокурорите по-рано са заявили, че имат информация, че е имало предполагаема модификация на пистолета, използван от Болдуин на снимачната площадка Rust.

Адвокатите на оръжейника на Rust Хана Гутиерес Рийд, която също беше обвинена в непредумишлено убийство, казаха, че докладът на Haags "не показва никаква модификация на пистолета" и "уточнява, че спусъкът е трябвало да бъде дръпнат".

"Въпреки че Алек Болдуин многократно отрича да е натиснал спусъка, като се вземат предвид тестовете, откритията и наблюденията, докладвани тук, спусъкът трябваше да бъде дръпнат или натиснат достатъчно, за да освободи напълно взведения или прибран чук на доказателствения револвер", се казва в извадка от доклада за оръжията, включен в съдебните документи.

"Ако чукът не беше напълно прибран назад , и трябваше да се изплъзнат от палеца на манипулатора без натиснат спусъка, прорезите на половин или четвърт кран в чука трябваше да попречат на ударника да достигне който и да е патрон в камерата за изстрелване."

Продължава: "Ако тези характеристики бяха някак си заобиколени, ще се получи видимо разместен от центъра отпечатък на ударната игла."

Как се развиха снимките на фаталната сцена на Алек Болдуин Rust на Алек Болдуин подновява снимките след трагедиятаRust Armourer се пледира за невинен за нагласена смърт

Миналата седмица г-жа Гутиерес-Рийд се пледира за невинен по обвинения за непредумишлено убийство и подправяне на доказателства, свързани със стрелбата.

Молбата й дойде преди съдебния процес, насрочен за 6 декември, разглеждащ смъртта на г-жа Хътчинс на 42-годишна възраст.

Все още не е ясно дали констатациите в новия доклад ще доведат до повторно повдигане на обвинения срещу г-н Болдуин.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР