Нов доклад, публикуван от Европейската комисия показва една притеснителна информация,

...
Нов доклад, публикуван от Европейската комисия показва една притеснителна информация,
Коментари Харесай

Plug-in хибридите замърсяват много повече, отколкото се твърдеше досега, показва проучване

Нов отчет, оповестен от Европейската комисия демонстрира една притеснителна информация, съгласно която Plug-in хибридите (PHEV) замърсяват околната среда със своите нездравословни излъчвания доста повече, в сравнение с се смяташе до момента – приблизително с 3,5 пъти повече, в сравнение с демонстрират лабораторните проби.

Във всеки случай това се отнася за европейските и американските пазари, съгласно откривателите, които са проучили статистическите данни в двата района по поръчка на Европейската комисия.

Смята се, че PHEV оферират най-хубавото от двата свята – задоволително огромна батерия, с цел да се справяте с ежедневните си потребности, съчетана с ДВГ за изминаване на по-дълги пътувания, когато нямате опция да заредите батерията си. Съществуват дефекти, свързани с цената и сложността, само че изборът на задвижване дава повече благоприятни условия от останалите.

Поради тази причина PHEV от дълго време се считат за идеална преходна технология сред стандартните и електрическите коли. Хората ще могат да карат през по-голямата част от времето си на електричество и единствено понякога да употребяват ДВГ.

Проблемът е, че това не се случва.

В действителния свят PHEV замърсяват доста повече, в сравнение с е посочено от производителите им, въпреки и към момента по-малко от колите единствено с ДВГ, както заради това, че са надценени опциите им в режим единствено на електричество, по този начин и заради това, че хората просто не употребяват батериите в своите транспортни средства.

Средни излъчвания на CO2 в действителни условия по отношение на WLTP

Според създателите на изследването, разликата сред сертифицираните стойности на излъчванията на въглероден диоксид и действителните такива е най-силно изразена при Plug-in хибридите с дизелови мотори и се мери в стотици проценти разлика.

На този декор PHEV с бензинови мотори наподобяват малко по-добре, само че дизеловите разновидности, заради по-високата си горивна успеваемост поначало би трябвало да употребяват по-малко гориво и да отделят по-малко въглероден диоксид. В действителни условия на процедура обаче се оказва противоположното.

Върху тази грозна картина въздейства и спецификата на пазарите в обособените страни. В Германия да вземем за пример фирмите с ненаситност купуват Plug-in хибриди за корпоративните си автопаркове. Това се предизвиква от разнообразни тласъци, само че никой не следи по какъв начин те се употребяват по-късно. Не желаейки да прекарват време в зареждане от ел. мрежата обаче, водачите на такива коли просто карат, употребявайки най-вече изкопаеми горива като източник на сила.

Проблемът с разликата сред действителните излъчвания и стойностите, посочени от производителите съществува и при колите, оборудвани извънредно с ДВГ. Това е по този начин защото методиката на сравнителните измервания към момента е надалеч от действителната. В този случай може да се приказва за разлика от не повече от 20 %, до момента в който при PHEV разликата е приблизително над 200%.

Докладът на Еврокомисията ще бъде употребен в бъдещите разпореждания на Европейски Съюз за установяване на коефициентите на потребно деяние в формалните процедури за изпитване. Промяна в разпоредбите към този момент е планувана за 2025 година, само че в отчета се споделя, че може да се наложи разпоредбите да бъдат „ в допълнение поправени “, като се имат поради действителните данни в него.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР