Нов антирекорд: 100% ръст на сигналите за онлайн престъпления срещу

...
Нов антирекорд: 100% ръст на сигналите за онлайн престъпления срещу
Коментари Харесай

Нов антирекорд: 100% ръст на сигналите за онлайн престъпления срещу деца през 2023 г.

Нов антирекорд: 100% растеж на сигналите за онлайн закононарушения против деца регистрираха от Националния център за безвреден интернет за 2023 година

За страдание, в 95% от случаите става дума за опити за онлайн полова употреба на малолетни деца и младежи. Данните демонстрират, че това е най-високият брой сигнали, обработени от началото на съществуването на Центъра в границите на 1 година.

През миналата година близо 47 000 сигнала са обработени на деца и младежи, станали жертви на онлайн тормоз. Ръстът от миналата е двоен, като тогава откритите случаи са били малко над 23 000. Рисковете зад екрана на монитора, изключително за малолетните младежи, става все по-реален.

Константин Веселинов е татко на две момчета – на 14 и 16 години. Споделя, че и двамата са се сблъсквали с тъмната страна на онлайн пространството. Благодарение на това, че реагират бързо, не се стигнало до по-сериозни последствия, написа NOVA.

" Синът ми е дал достъп до информация, с която след това беше уязвен един от профилите му. Първото, което те пробват, е със същия username и ключова дума да пробват на друго място дали става и сега в случай че той, както не си беше присъединил двуфакторната автентикация, мигновено могат да завладяват вашия профил с този username и ключова дума ", уточни той.

По подигравка на ориста Константин е киберексперт. Казва, че от ден на ден деца и младежи стават жертви на онлайн тормоз, а недоброжелателите стават още по-изобретателни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР