Носителят на трофея в Евролигата Реал Мадрид победи с 90:85

...
Носителят на трофея в Евролигата Реал Мадрид победи с 90:85
Коментари Харесай

Реал Мадрид спечели дербито срещу Олимпиакос от редовния сезон в Евролигата

Носителят на трофея в Евролигата Реал Мадрид победи с 90:85 гръцкия Олимпиакос в среща от 23-ия кръг на постоянния сезон в актуалното издание на най-престижната баскетболна конкуренция в Европа.

В своя " Уизинк Сентър " " лос бланкос " имаха преднина от 24 точки малко преди края на втората четвърт, само че във финалните секунди на срещата гръцкият гранд стопи изоставането си до единствено три пункта при 86:83. Все отново баскетболистите на Чус Матеу не позволиха поврат, защото значим панер означи гарда Факундо Кампацо при оставащи единствено 24 секунди до финалната сирена.

Босненецът Джанан Муса бе най-резултатен за успеха на Реал с 20 точки, още 16 прибави хърватинът Марио Хезоня, а аржентинците Габриел Дек и Факундо Кампацо приключиха надлежно с по 14 и 12 точки.

По този метод Реал Мадрид остава отпред в подреждането на Евролигата с баланс 20-3, до момента в който Олимпиакос е на 9-о място в подреждането с индикатори 12-11. За състава от Пирея най-резултатен във вчерашната вечер стана Костас Папаниколау със своите 25 пункта.



В различен дуел с директно отношение към челните места в класирането Фенербахче победи Виртус Болоня вкъщи с 88:75. В Истанбул италианският представител водеше след първата четвърт с 25:21, само че с доста мощна игра във втората и третата " фенерите " обърнаха хода на срещата.

Центърът Джонатан Мотли приключи с 23 точки и 11 битки за турския отбор, до момента в който за Виртус Ифе Лундберг вкара 17 пункта.

В класирането Фенербахче е 5-и с актив 14-9, до момента в който Виртус остава на 3-ата позиция с 15 триумфа и 8 провали.

Fixtures of the day

4 games on Friday night I
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)

В един от най-любопитните мачове от програмата Макаби Тел Авив се наложи над гръцкия Панатинайкос с 90:75 в мач, който се игра в Белград. Играчите на израелският отбор стреляха над 50% от игра, което бе с близо 10% повече от това, което сподели баскетболистите на " детелините ".

Уейд Болдуин вкара 22 точки за Макаби, а Лоренцо Браун, Джош Небо и Бонзи Колсън прибавиха по 14 за победитителите. За Панатинайкос Панайотис Калайцакис означи 17 пункта, а Джериан Грант, Кендрик Нън и Константинос Митоглу приключиха с по 13.

Победата изкачи състава от Тел Авив на шесто място с 13 триумфа и 10 провали, до момента в който гърците са 4-и с баланс 14-9.

В другите два мача от нощес двата отбора в дъното на класирането Алба Берлин и АСВЕЛ Лион-Вильорбан реализираха петите си победи. Германците надиграха вкъщи Цървена звезда с 89:80, до момента в който АСВЕЛ завоюва със 76:64 при визитата си на Байерн Мюнхен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР