Носителят на титлата на България МФК Спартак-Варна направи грандиозно постижение,

...
Носителят на титлата на България МФК Спартак-Варна направи грандиозно постижение,
Коментари Харесай

МФК Спартак - Варна се класира на 1/8 финал в Шампионската лига след втора победа в групите

Носителят на купата на България МФК Спартак-Варна направи грандиозно достижение, откакто стана първият роден отбор, който се класира за осминафиналите на Шампионската лига по плажен футбол. Снощи варненци победиха и във втория мач от предварителната си група на шампионата в португалския град Назаре, научи Moreto.net. След 5:3 над Марсилия ден по-рано, нощес българите биха със 7:3 първенеца на Чехия Теплице. В тази група с две победи е и европейският кубен първенец Брага. Успехът на родния отбор е голям, защото играчите са дилетанти, а съвсем всички останали отбори в конкуренцията са експерти.

След като в първия си дуел възпитаниците на Симеон Христов вкараха головете си чак в третата част, този път те осъществиха четири попадения още в уводните 12 минути. Филип Филипов откри в третата след контраофанзива, а в петата удвои разликата след хубава независима акция. Гръцкото попълнение на спартаклии Константинос Папастатопулос направи 3:0 с доста красиво воле от тъча, а в последната минута капитанът Калоян Цветков усили преднината на българите.

Те продължиха да играят по-силно и още в 50-ата секунда на втората третина британското попълнение на българския първенец Терънс Боу направи 5:0 с удар от фаул от своето наказателно поле. В края на тази част обаче играчите на Спартак се поотпуснаха и позволиха две попадения, а при започване на последната третина Роберт Хусти направи 3:5. Малко по-късно вратарят Добромир Господинов избави дузпа в извънредно значим миг. Докрая на дуела варненци стояха по-добре на терена. Калоян Цветков с отдалечен удар усили преднината на своите, а в последната минута Филип Филипов оформи хеттрика си за крайното 7:3.

Утре българите излизат в последния са мач от групата, където техен противник ще бъде не какъв да е, а първенецът на Стария континент Брага. Двубоят е от 18,30 ч. българско време и ще може да се гледа директно на уеб страницата www.beachsoccer.com.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР