Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер

...
Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер
Коментари Харесай

Федерер преодоля първото препятствие в Шанхай

Носителят на рекордните 20 трофеи от “Големия шлем” Роджър Федерер се класира за третия кръг на “Мастърс”-а в Шанхай. Двукратният първенец надви във втория кръг над испанеца Алберт Рамос-Винолас с 6:2, 7:6 (5).

BRILLIANT hands from @rogerfederer.

: @TennisTV | #RolexShMasters pic.twitter.com/fbsGWJEuXO
— ATP Tour (@atptour) October 8, 2019 Поставеният под №2 в схемата в отсъствието на Рафаел Надал Федерер завоюва елементарно първия сет, в който завоюва 5 следващи гейма след 2:1 за Рамос-Винолас. Във втората част обаче Федерер трябваше много да се потруди, до момента в който пречупи съперника си. Във втория сет нямаше нито едан точка за пробив, а тайбрекът стартира чудесно за испанеца, който поведе с 4:1. Швейцарецът обаче изравни за 4:4 и в последна сметка се пребори за 7:5, затваряйки сета и мача.

First set @rogerfederer backhand review:

The leads Albert Ramos-Vinolas 6-2.

: @TennisTV | #RolexShMasters pic.twitter.com/y29JSQqfpe
— ATP Tour (@atptour) October 8, 2019 В идната фаза Федерер ще мери сили с №13 в схемата Давид Гофен (Белгия) или Михаил Кукушкин (Казахстан).

Междувременно, миналогодишният финалист и номер 12 в схемата Борна Чорич (Хърватия) отпадна в първия кръг след проваляне от руснака Андрей Рубльов с 4:6, 6:7 (4). Рубльов ще срещне Джон Милман от Австралия във втория кръг.

Полякът Хуберт Хуркач пък отстрани поставения под номер 9 Гаел Монфис с 6:2, 7:6 (1) и нанесе удар върху упоритостите на французина да се класира за финалния шампионат на АТP в Лондон през идващия месец. Монфис е 12-и в ранглистата за сезона, а единствено първите осем ще играят в английската столица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР