Носителят на приза за Най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация

...
Носителят на приза за Най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация
Коментари Харесай

Джоел Ембийд и Тайрийс Макси избухнаха при победа на Филаделфия над Оклахома

Носителят на наградата за " Най-полезен състезател " в Националната баскетболна асоциация Джоел Ембийд означи 35 точки, а гардът Тайрийс Макси добави 28 за успеха на Филаделфия 76ърс със 127:123 над Оклахома Сити Тъндър в мач от следващия кръг в шампионата на Съединени американски щати и Канада.

Ембийд запълни статистиката си с още 11 битки, 9 асистенции и 4 чадъра, само че имаше съществени компликации в това да опази новобранеца в състава на домакините Чет Холмгрен, който приключи с рекордните в кариерата си 33 точки. Битката сред двамата под кошовете въпреки всичко бе извоювана от по-опитния Ембийд в средата на третата четвърт, когато гостите от Филаделфия отвориха преднина от 13 точки и не позволиха да я изгубят до края.



Добро включване за Сиксърс, които са втори в Източната конференция направи и Тобайъс Харис, който приключи с 16 точки.

За домакините от Оклахома, които пък са втори на Запад, 31 точки добави Шай-Гилджъс Алекзандър, а с 13 остана някогашният състезател на Филаделфия Айзея Джо.

Победа надалеч от вкъщи реализира и тимът на Лос Анджелис Лейкърс, който надви при визитата си на Кливланд Кавалиърс със 121:115 за седмия си триумф в последните 10 срещи.



Срещата бе по-емоционална за водача на " езерняците " ЛеБрон Джеймс, който прекара 11 години в редиците на " кавалерите ". 38-годишният Джеймс обаче остана под междинните си индикатори за сезона, като завърши със скромните за стандартите си 22 точки, 6 битки и 6 асистенции.

Той обаче получи нужната помощ от съотборниците си. Шестима от останалите седем играчи, които се появиха в игра за Лейкърс приключиха с двуцифрен актив, а най-резултатен бе центърът Антъни Дейвис с 32 точки, като той взе и 13 битки.



За отбора на Кливланд Донован Мичъл вкара 22 точки, само че стреля единствено 4 от 18 от игра. С " дабъл-дабъл " от 21 точки и 14 битки приключи Джарет Алън.

Другият тим от Лос Анджелис - Клипърс, също се поздрави с триумф. У дома " ножиците " победиха Далас Маверикс със 107:88.

Още от началото домакините поведоха в резултата и не изпуснаха самодейността нито за един миг. От края на първата четвърт преднината им непрекъснато бе двуцифрена и в последните минути срещата просто се доиграваше.



Пол Джордж бе най-резултатен за Клипърс с 25 точки. Още 17 прибави Терънс Ман, а Норман Пауъл и Ръсел Уестбрук се включиха от пейката с 15 и 14 надлежно.

За Далас Лука Дончич означи 30 точки, Кайри Ървинг прибави 26, само че единственият различен състезател с двуцифрен актив бе Тим Хардауей-младши с 12.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР