Носителят на Купата на България - Левски, инкасира първо поражение

...
Носителят на Купата на България - Левски, инкасира първо поражение
Коментари Харесай

Левски получи звучен шамар - поведе с 2:0, но загуби от Ал Кувейт

Носителят на Купата на България - Левски, инкасира първо проваляне по време на зимния си предварителен лагер в Обединените арабски емирства. Няколко дни след триумфа над локалния Ал Насър (2:1), селекцията на Станимир Стоилов пропиля два гола задатък и загуби с 2:3 от Ал Кувейт.

Нов мощен дуел за " сините " изигра универсалният в атакуващ проект Марин Петков. №88 на " сините " откри резултата с хубав изстрел от междинна отдалеченост, а след него, още до почивката, се разписа Уелтън.

През втората част българският клуб реализира голям брой рокади, а смешен автогол на Ван дер Каап в 78-ата, за който съществена виновност имаше юношата Михалев, вдъхна нов живот в играта на 17-кратния отличник на Кувейт. Малко преди последния съдийски сигнал, Али Хюсеин изравни до 2:2 след прекрасен извеждащ пас зад тила на тромавия Хосе Кордоба. Но това не беше всичко неприятно за левскарите. В последната минута Али Хюсеин наказа нова неточност в отбрана и по този начин реализира цялостния поврат. Веднъж попадение на арабите бе анулирано и заради засада, а в последната секунда младокът Божилов можеше да докара събитията до 3:3, но стреля в страничната греда.

 Снимка 602759

Източник: startphoto.bg

Футболистите на Левски пробваха да вземат самодейността в контролната среща незабавно след първия съдийски сигнал. В 120-ата секунда Филип Кръстев центрира от фаул, а отбитата топка попадна на волето на Марин Петков, което обаче не откри мечтаната цел. Ивелин Попов и Филип Кръстев разиграха чудесно в центъра на терена, след което последва извеждащо подаване за Роналдо. В 4-ата минута бразилецът опитва да подаде за непокрития Петков, само че бранител на Ал Кувейт пресече в решителния момент.

Заслужено, с оглед развиването на контролата, Левски поведе на 17-кратния отличник на Кувейт в 20-ата минута. Марин Петков се бе отдалечил от нормалната си позиция в центъра на офанзивата. №88 на " сините " реши да заложи на изненадата и насочи шут от далечна отдалеченост, който очевидно свари вратаря на Ал Кувейт неопитен. Така Петков продължи отличната си серия в зимната подготовка, отбелязвайки своя трети гол за столичния гранд.

Селекцията на Станимир Стоилов не се задоволи единствено с този гол, а продължи да бъде задоволително нападателна в офанзива. Така се стигна до 24-ата минута, когато преднината на носителя на Купата беше удвоена. В типичния си жанр, Уелтън потегли с топка в крайници от фланга, а навлизането му към наказателното поле на Ал Кувейт приключи с шут в близкия ъгъл на Ал Камеел. Въпросният пазач отново не бе безапелационен при намесата си и разреши на Левски да поведе с 2:0.

Преодоляна към този момент два пъти, отбраната на " бригадирите " от Ал Кувейт надалеч не притежаваше нужното самочувствие. Арабите още веднъж бяха разсечени с извеждащо подаване на " наследник " футболист, което разреши на Роналдо да се измъкне зад тила на защитата. Ал Камеел този път внимаваше и уверено се хвърли в краката му, с цел да блокира евентуален опит за трети гол.

 Снимка 602757

Източник: startphoto.bg

Малко преди паузата Марин Петков завладя задоволително вражеска територия с прекрасен дрибъл, който бе белязан от подаване към Филип Кръстев. Халфът на Левски не се поколеба да насочи компактен " падащ лист " от границата на наказателното поле, който за негова жал откри сглобката на кувейтската врата.

Второто полувреме, с изключение на с огромния брой смени, започва и с два пропуща на новия централен нападател на Левски - Рикардиньо. При първата преференциална обстановка бразилският №9 закъсня със засичането на пас от Роналдо. При втората той не обработи задоволително добре кълбото след центриране от корнер.

 Снимка 602756

Източник: startphoto.bg

Николай Михайлов трябваше бързо да " влезе в мача ", откакто трябваше да парира първата по-сериозна офанзива на Ал Кувейт за целия мач. Капитанът на " сините " блокира опита за паралелно подаване към централния нападател на " бригадирите ".

Ал Кувейт можеше да върне интригата в инспекцията, но в 60-ата минута попадение на " бригадирите " беше анулирано заради засада. На повторенията се видя, по какъв начин играчът на арабите е с малко пред последния защитник на Левски, което направи головият му изстрел в мрежата на Михайлов ненужен.

Капката катран в положителното показване на левскарите този следобяд беше случилото се в 78-ата минута. Тогава Ал Кувейт провежда офанзива по фланга, след което се насочи остро подаване в наказателното поле на " сините ". Там младият Михалев, очевидно обезпокоен от до момента си до мъжкия отбор, под паника изрита в тялото на стоящия до него Ван Дер Каап, а отбитата топка неспасяемо пое към мрежата на слисания Михайлов...

Видимо смутени от случилото се малко по-рано, " сините " тотално рухнаха в отбранителен проект и подсетиха за старите си неточности от есенния полусезон. Кордоба бе матиран с пас зад тила му, а останалият самичък против Михайлов Али Хюсеин не сбърка за 2:2.

Това не бе всичко неприятно за левскарите. Падението беше цялостно, откакто в 89-ата минута Ал Кувейт стигна до цялостен поврат - 2:3! " Бригадирите " проведоха офанзива през центъра, а триково подаване с пета разреши на Хюсеин да се откъсне зад тила на Стоянов и Михалев. Николай Михайлов още веднъж не можа да окаже съответна опозиция на нападателя с №21 и по този начин вековниците трябваше да преглътнат горчива загуба, първа такава по време на лагера им в ОАЕ.

В самия край, контролата можеше да има своя трагичен свършек, само че младият Александър Божилов шутира в страничната греда от към десетина метра.

 Снимка 602755

Източник: startphoto.bg

На 22 януари Левски би трябвало да изиграе контрола със Спартак (Москва). Проверката обаче може и да не се реализира поради недоволството на почитателите, които не желаят любимците им мерят сили с тимове от тази страна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР