Носителят на фотографския Икар доц. Петър Абаджиев ще е специалният

...
Носителят на фотографския Икар доц. Петър Абаджиев ще е специалният
Коментари Харесай

Севлиево посреща носителя на “Икар“ доц. Петър Абаджиев

Носителят на фотографския " Икар " доцент Петър Абаджиев ще е специфичният посетител на Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ Истории в кадър... ”.

Изложбата с негови определени фотографии ще се организира на 14 октомври, в 17:00 часа, в Народното читалище „ Развитие -1870 ”. Доц. Петър Абаджиев е извънредно надарен фотограф и приет художник в региона на фотографията. Той ще показа своята авторска книга " Животът ", която е колекционерско издание с изящна направа и над 180 страници със особено селектирани фотоси.

Доц. Абаджиев има богата академична и художествена кариера, и неговите работи са били изложени в редица страни, в това число Германия, Франция, Япония и други. Носител е на голям брой награди и самопризнания за своето изкуство и принос към света на фотографията.

Заповядайте на изложбата " От архива на НСФА – Избрано от ф.х. доцент Петър Абаджиев " и се насладете на невероятните моменти, снимани от този извънреден фотограф. Присъединете се към тридневния фото маратон и бъдете част от този неповторим фотографски опит.

Повече информация по отношение на програмата на Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ Истории в кадър... ”, можете да откриете на този линк:

https://chitalishte-razvitie.net/…/fotografski-sreshti…

Кой е той?

Доц. Петър Абаджиев е приключил химия в СУ „ Климент Охридски ” – София. Специализира репродукционна и обща снимка във Виена 1971-1972 година От 1959 година работи интензивно в региона на художествената снимка. Бил е началник на класове по художествена и приложна снимка в НАТФИЗ „ Кр. Сарафов ”, преподавал в Нов български университет и Факултета по публицистика.

Петър Абаджиев има над 40 авторски изложения в София, Каварна, Ловеч, Варна, Силистра, Пловдив, Търново, Благоевград, Варна, Русе, Добрич, Бургас, както и в Берлин, Виена, Варшава, Катовице, Рига. В годините 1975-2016 участвува в над 50 общи изложения в България и чужбина – Япония, Франция, Финландия, Бразилия, Германия, Русия, Унгария, Полша, Литва, Югославия, Гърция, Англия, Италия, Испания, откъдето има редица награди.

През 2008 година доцент Петър Абаджиев е почетен със златната статуетка на Фотографската академия за изцяло творчество, през 2016-а получава плакета на организацията. Изработил е илюстрациите и оформлението на каталози и рекламни материали на редица водещи български и задгранични компании. Има над 350 изявления в български издания, както и в профилирани издания в Германия, Полша, Гърция, Унгария, изнасял е отчети на интернационалните симпозиуми. Член е на редколегиите на списание „ Българско фото ” и е взел участие в основаването на списанията „ Фотооко ”, Digital Photo-Video Magazine и „ Фотомания “. Носител е на почетния знак на София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР