Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще
Коментари Харесай

Роджър Федерер прикллючва с тениса с мач на двойки

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем Роджър Федерер ще се сбогува с тениса с мач на двойки на " Лейвър къп ", оповестяват швейцарските медии. 41-годишният тенисист няма да играе на сингъл и ще се раздели с обичания си спорт с един финален мач в Лондон.

Има огромна възможност последният дуел на Маестрото да бъде в тандем с Рафаел Надал, като швейцарецът разказа това като една сбъдната фантазия за него. " Лейвър къп " ще се организира от 23 до 25 септември в " O2 Arena ". 20-кратният първенец от Големия шлем е в столицата на Англия от няколко дни, като организира и подготовка със Стефанос Циципас. Освен Федерер, в тима на Европа са самият Циципас, испанецът Рафаел Надал, сърбинът Новак Джокович, британецът Анди Мъри и норвежецът Каспер Рууд.

През последните два сезона Маестрото е малтретиран от травми и не е играл от 15 месеца.  В кариерата си има 20 трофеи на сингъл от шампионатите от Големия шлем и други 103 значими трофея. 310 седмици е бил лидер в международната класация, в това число и рекордните 237 следващи.

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР