Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер се

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер се
Коментари Харесай

Федерер даде само сет на Ролан Гарос

Носителят на 20 трофеи от " Големия шлем " Роджър Федерер се класира за третия кръг на Откритото състезание на Франция. На Централния корт " Филип Шатрие " швейцарецът победи с 6:2, 2:6, 7:6(4), 6:2 хърватина Марин Чилич в най-очаквания мач от програмата на петия ден на шампионата. Поставеният под номер 8 в схемата Федерер стартира мача с доста положително движение и завоюва пет поредни гейма, с цел да поведе 5:1 и да подсигури спечелването на откриващата част.

Изненадващо обаче функциите на корта се размениха във втория сет. Чилич бързо поведе с 3:0 гейма и това разруши ритъма в играта на именития му противник. Федерер даже влезе в препирня със съдията на стола, траяла две минути, по отношение на държанието на Чилич при сервис, който съгласно него стартира да тупка топката прекомерно рано, преди той да се е нагласил да посреща. Диалогът със съдията очевидно ядоса Федерер и въпреки той да не съумя да канализира яда си в нещо градивно във втория сет, при започване на третия той направи пробив.

Чилич обаче не се бе предал и докара резултата от 1:3 гейма в интерес на Федерер до 4:3 в своя изгода. Двамата играчи продължиха да печелят подаванията си, с цел да се стигне до тайбрек. В него имаше единствено един минипробив, който пристигна след двойна неточност на Чилич за 1:3. Федерер задържа подаването си и след 7:4 точки завоюва третия сет. Това въодушеви в допълнение швейцареца, който направи нови два пробива в четвъртия сет, с цел да завоюва мача след 2 часа и 34 минути игра. Следващият противник на Федерер ще бъде 27-годишният немец Доминик Кьопфер, който заема 59-о място в международната класация. До момента обаче Федерер и Кьопфер не са играли един против дръг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР