Носителят на 17 титли от “Големия шлем и осемкратен шампион

...
Носителят на 17 титли от “Големия шлем и осемкратен шампион
Коментари Харесай

Надал най-после стигна финал на клей

Носителят на 17 трофеи от “Големия шлем ” и осемкратен първенец в Рим Рафаел Надал се класира на финала на тенис шампионата от сериите “Мастърс ” във Вечния град, откакто се оправи със съпротивата на Стефанос Циципас с 6:3, 6:4. Това е и първият дуел за трофей на червени кортове с присъединяване на Надал през този сезон, като противник ще му бъде Новак Джокович или Диего Шварцман.
Също по този начин Надал към този момент има 50 финала в сериите “Мастърс ”, като с Джокович разделят първото място по оценки с по 33, като ще бъде забавно вероятно да оспорят тъкмо между тях кой ще окупира краткотрайно върха по този индикатор.

Миналата седмица в Мадрид Циципас стана най-младият тенисист с победа на клей над Надал, само че този път от първото разиграване Матадора пое изцяло контрола върху събитията и не разреши никакви изненади. Час и 43 минути бяха нужни на Надал, който в предходните си трудности във Вечния град громеше съперниците си Жереми Шарди, Николоз Басилашвили и Фернандо Вердаско.

Циципас въпреки всичко се опази от “геврек ”, само че допускаше ранен пробив в сетовете и след това не успяваше да притисне задоволително Краля на клея, с цел да стигне до рибрейк. Някои отигравания на Надал бяха брилянтни, а в основните моменти, когато трябваше да пази брейк-болове, той сервираше по доста стабилен метод и отхвърляше съперника от опция за поврат. От самото начало на мача той тероризираше бекхенда на Циципас, който пък направи прекомерно доста неточности от форхенд.

Надал към момента няма купа през 2019-а и ще се опита да я завоюва тъкмо преди огромната си цел - “Ролан Гарос ”. Това бе рекорден 71-ви полуфинал в “Мастърс ” за Матадора, който е с 11 победи от 11 мача на тази фаза в Рим, като има осем трофеи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР